Киев. Бившият украински президент Леонид Кучма заяви, че Украйна никога

...
Киев. Бившият украински президент Леонид Кучма заяви, че Украйна никога
Коментари Харесай

Леонид Кучма: Украйна никога не е била пълноценна държава

Киев. Бившият украински президент Леонид Кучма съобщи, че Украйна в никакъв случай не е била пълноценна страна, а народът на страната през днешния ден се намира в извънредно състояние. Това заяви „ Украина.ру “, предава РИА Новости .
„ Украйна в никакъв случай не е била страна в цялостния смисъл на тази дума, а днешното състояние на украинците е извънредно. Дълговете ни възлизат на 75% от Брутният вътрешен продукт. Това е извънредно. А кой ще ги заплаща? Ако в този момент Международния валутен фонд не даде пари, какво, ще разгласят банкрут? “, е декларирал Кучма.
Политикът е убеден, че страната е докарана до това положение от украинските депутати и ръководещия хайлайф на страната. При това, Кучма е отбелязал, че през днешния ден политиците приказват за идните президентски и парламентарни избори, като в същото време не помнят за изискванията на живот на популацията и положението на националната стопанска система.
Освен това, както е отбелязал някогашният украински президент, на извършената предходната седмица Мюнхенска конференция за сигурността, Украйна „ се е оказала в задните редици “. „ Ако там не беше отишъл президентът и не беше напомнил, че сме на картата на Европа, те евентуално биха не запомнили за това. Това е страшното. Трябва да се мисли над това “, е декларирал той.
РИА Новости напомня, че по-рано Кучма е изразил страдание, че в Закона за реинтеграция на Донбас, подписан от Петро Порошенко, не се загатват Минските съглашения, като също така е определил признатия документ като политически.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР