Киев. Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Владимир Зеленски,да промени

...
Киев. Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Владимир Зеленски,да промени
Коментари Харесай

РИА Новости: Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Зеленски да свали блокадата на Крим

Киев. Бившият украински президент Леонид Кравчук посъветва Владимир Зеленски,да промени държавната политика във връзка с Крим.
В изявление за РИА Новости, политикът означи, че Киев е малко евентуално да се съгласи да признае полуострова за съветски. Според него обаче е належащо да се открият " човешки " връзки с кримчаните.
С развиването и задълбочаването на връзките сред Украйна и Крим последователно ще бъде допустимо да се стигне до " верните изводи ", добави Кравчук.
Преди анексирането 85% от потребностите на Крим от прясна вода и 90% от доставките на електрическа енергия бяха задоволявани от Украйна. След референдума през 2014 година Киев провежда обсада на полуострова, спирайки снабдяването с вода и лишавайки жителите на Крим от електроснабдяване. Сега районът сътвори лично електроснабдяване, по-специално Балаклавска Топлоелектрическа централа и Таврическа Топлоелектрическа централа, които работя на цялостна мощ. Проблемът с водоснабдяването беше решен посредством създаване на нови артезиански кладенци, както и посредством прекачване на вода по река Биюк-Карасу и по продължение на канала на изток от Крим. Южните и централните региони са снабдени с вода от естествени водоеми.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР