Кибер-тормозът може да се проявява в най-неочаквани форми(снимка: CC0 Public

...
Кибер-тормозът може да се проявява в най-неочаквани форми(снимка: CC0 Public
Коментари Харесай

Бивш шеф по сигурността в eBay осъден за кибер-тормоз


Кибер-тормозът може да се демонстрира в най-неочаквани форми
(снимка: CC0 Public Domain)

Бившият надзирател по сигурността на eBay Филип Кук бе наказан на 18 месеца затвор за кибер-преследване на двойка, подлагала на критика компанията, която е водеща платформа за онлайн търговия.

Двойката от Масачузетс написала и разгласила онлайн бюлетин, който визира eBay и други компании. След време двамата получили „ притеснителни ” колета: свински ембрион и книга за справяне със загубата на брачен партньор, споделя историята.
още по тематиката
Съдията по делото Алисън Бъроуз разяснява, че тормозът е бил „ противен ”. „ Това е съвсем неясно за мен ”, споделя тя. „ Не съм сигурна, че в случай че го видя по малкия екран, бих го намерила за правдоподобно ”.

Тормозът е бил деликатно плануван на три стадия, съгласно Министерството на правораздаването на Съединени американски щати. В първия стадий на двойката били изпратени смущаващи пакети, в това число живи хлебарки и кървава маска на прасе.

Втората фаза включвала изпращане на известия в Twitter до двойката, в това число с заричане за домашно посещаване при фамилията. Според анонса на Министерството на правораздаването, тази серия е била планувана по този начин, че „ известията да стават все по-обезпокоителни, завършвайки с „ доксинг ” на жертвите ” (т.е. издание на домашния им адрес). Наред с това проектът включвал оферта за „ помощ ” от екипа на eBay за решение на казуса.

Третата фаза, която включвала кибер-наблюдение на двойката в дома им, била засечена от жертвите, които незабавно се свързали с полицията. „ Бяхме ужасени ”, споделя двамата пред съда и прибавят, че се страхували да изоставен дома си.

Филип Кук, на 56 години, някогашен полицейски капитан, се призна за отговорен по случая.Присъдата на Кук е за скрит план за осъществяване на киберпреследване и с изключение на затвор включва:

Шестима други някогашни чиновници на eBay са изправени пред сходни обвинявания по отношение на присъединяване в проекта. Четирима се признаха за отговорни и чакат присъда.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР