Kia обяви премиерата на изцяло новия Niro - модерен автомобил

...
Kia обяви премиерата на изцяло новия Niro - модерен автомобил
Коментари Харесай

Изцяло новият Niro олицетворява ангажимента на Kia към по-устойчиво бъдеще

Kia разгласи премиерата на напълно новия Niro - съвременен автомобил от ново потомство, който показва следващата стъпка на компанията в посока създаване на по-устойчиво бъдеще. Новото потомство на Niro е неразделна част от увеличаващата своята бройка гама от екологични модели на Kia и е създаден съгласно потребностите на актуалните консуматори, отнасящи се с високо възприятие на отговорност към устойчивото развиване.

Новият Niro употребява софтуерната платформа от трето потомство и употребява преимуществата на доста по-голямата по размери каросерия, която разрешава постигането на водещи в класа индикатори във връзка с вътрешното пространство и товарните благоприятни условия, както и местата за предпазване на движимости в купето. Комбинацията от първокласни и екологични материали основава авангардно чувство и динамично мобилно пространство, в което пасажерите могат да се провиснал и да се насладят на всеки стадий от своето пътешестване. Модерните цифрови екрани и приборите за ръководство са ситуирани оптимално, с цел да подобрят в допълнение удобството и потребителското преживяване.

В основата на напълно новите екологични характерности на Niro са трите типа свръхмодерни електрифицирани системи на задвижване - хибридно електрическо (HEV), plug-in хибридно (PHEV) и напълно електрическо на акумулаторни акумулатори (BEV). PHEV и BEV разновидностите ще бъдат показани на по-късен стадий преди старта на продажбите.

Високоефективният 1,6-литров бензинов GDI мотор с усъвършенствана система за изстудяване, понижено вътрешно търкане и усъвършенстван горивен развой е съществена част от задвижващия тракт на версията HEV. Силовият елемент обезпечава извънредно конкурентоспособни индикатори във връзка с разхода на гориво, като междинният разход на напълно новия Niro HEV може да бъде редуциран до 4,81 л/100 км.

„ Изцяло новият Kia Niro ознаменува нашата последваща крачка по пътя към по-устойчиво бъдеще “, съобщи Артур Мартинс, старши вицепрезидент и началник на отдела Global Brand and Customer Experience в Kia Corporation. „ От самото начало нашата упоритост бе да създадем автомобил, който да улесни хората във воденето на резистентен метод на живот. Със своите екологични материали, усъвършенствани технологии и гама от високоефективни електрически системи за задвижване, напълно новият Niro в действителност реализира своята цел. ”

Продажбите на напълно новия Kia Niro HEV ще започват в Южна Корея през този месец, а премиерата на новия модел на определени пазари в световен мащаб следва да се състои на по-късен стадий през актуалната година.

Интелигентен външен дизайн, изпълнен със жанр и самостоятелно лъчение
Новият Kia Niro се отличава със самонадеян и динамичен дизайн, въодушевен от одобрената дизайнерска философия на марката „ Opposites United ” („ Единство на противоположностите ”), и по-специално на една от нейните съществени стилистични опорни точки - „ Разумна наслада “ („ Joy for Reason “). Формите и повърхнините на каросерията черпят ентусиазъм от природата, до момента в който изборът на цветове, материали и декоративни панели цели постигането на съвършен баланс сред екологично виновния метод към подвижността и насочената към бъдещето визия за актуален лек автомобил.

Външността на напълно новия Niro въплъщава изискано и самоуверено възприятие за целенасоченост, в което проличава мощното въздействие на концептуалния модел HabaNiro 2019. Стилната и самоуверена кросоувър визия е съчетана с високотехнологична каросерия с двуцветно лаково покритие. Широките ‘Aero’ задни странични колони на покрива спомагат за възстановяване на обтекаемостта и аеродинамичното противодействие и преливат в поразителните, завършени като бумеранг задни светлини.

Оформлението на предната част на новия Niro включва последната еволюция на емблематичната за марката Kia предна решетка ‘Tiger Face’, която се простира от предния похлупак до красиво завършените детайли в долната част на каросерията. Въздействащите върху сетивата дневни светлини (DRL) способстват за модерната визия, до момента в който внушителният предпазен панел под мотора и защитните панели на каросерията акцентират в допълнение здравината и издръжливия темперамент на автомобила.

Страничният контур на каросерията съчетава изчистените присъщи линии със смелото оформление на задните ‘Aero’ колони на покрива с техните впечатляващи и открояващи се форми, които имат значим принос и за аеродинамиката на новия модел, насочвайки оптимално въздушния поток и спомагайки за възстановяване на цялостната енергийна успеваемост. Благодарение на подхванатите ограничения в тази тенденция, Niro реализира незабравим коефициент на въздушно противодействие (Cd) от 0,29. Връзката сред завършените като бумеранг задни колони на покрива и задните LED светлини способства в допълнение за спортната външност на автомобила.

Второ потомство Niro предлага избор от девет изразителни цвята на външното лаково покритие. Наред с новия Cityscape Green, клиентите могат да избират сред Snow White Pearl (перлено бяло), Aurora Black Pearl (перлено черно), Mineral Blue (синьо), Interstella Grey (сиво), Orange Delight (оранжево), Runway Red (червено) и Steel Grey (сиво). За първи път при Niro се дава и спомагателна опция за самостоятелно оформление с избор от шест контрастни цвята за задните колони на покрива и до три разнообразни покрития за защитните панели на каросерията, което дава опция на клиентите да поръчат своя автомобил тъкмо съгласно своите самостоятелни желания и усет.

Просторен и привлекателен интериор
Вътрешният дизайн на напълно новия Niro притегля сетивата със своите първокласни материали и приветливи, приятни на досег повърхности, които се съчетават в авангардно чувство за цялостната атмосфера в купето.

Асиметричното арматурно табло обгръща лидера и неговия сателит на предната седалка със своите противоположно протичащи хоризонтални и диагонални линии, които основават спокойна и по едно и също време с това динамична хармония. Впечатляващо е и индиректното вътрешно осветяване, което може да бъде настроено в 74 цветови комбинации за повече уют в интериора. Клиентите могат да придадат спомагателна самостоятелна нотка на интериор с избор на един от трите нови цвята – Charcoal (въглен), Medium Gray (средно сиво) и Petrol (петролено).

Между диагоналните линии е ситуиран високотехнологичният 10,25 ” панорамен дигитален екран с висока разграничителна дарба, който включва както показанията на контролните принадлежности пред лидера, по този начин и функционалностите на мултимедийната система. Системата е проектирана по този начин, че да бъде оптимално лесна за приложимост с безупречна графика и извънредно интуитивно оформление, което разрешава на потребителя да персонализира, да реализира достъп и да ръководи функционалностите за съгласуваност, надзор и ръководство на автомобила с съвършена лекост и убеденост.

В непосредствена непосредственост до лидера е ситуирана стилната централна подпора на Niro с съвременно оформление с гланцово черно покритие. Върху нея лидерът може да открие електронния лост за ръководство на трансмисията на Niro. Наред с гъвкавия и предлагащ задоволително място модул за чаши и питиета, на разположение на лидера на централната подпора е и безжичния панел за зареждане на смарт телефон.

Външните размери на напълно новия Niro бележат растеж по отношение на тези на предходното потомство на модела - надлежно с 65 мм, 20 мм, 10 мм и 20 мм, достигайки дължина от 4 420 мм, ширина от 1 825 мм, височина от 1 545 мм и междуосие от 2 720мм. В резултат на тези предпоставки, напълно новият Niro обезпечава просторна среда, в която пасажерите могат да се настанят комфортно, да се провиснал и да се насладят на всяко пътешестване.

Седалките с високотехнологична олекотена структура се оферират в 7 стилни тапицерии и способстват за простора и комфорта в интериора с помощта на своите фини форми и компактни размери. Предните седалки са оборудвани с комфортни закачалки за облекла на гърба на облегалките, USB (C-Type) гнезда за зареждане на електронни устройства и джобове за предпазване на движимости, а в горната част чувството за пространство и независимост се ускорява от фините форми на тънките опори за глава.

След смяната на разположението на акумулаторната батерия с 12V на Niro от региона на калника и вграждането й дружно с батерията с високо напрежение в пространството под задните седалки, потребният размер на багажника при версията Niro HEV към този момент възлиза на впечатляващите 451л (според VDA) - с цели 15л повече от опциите на неговия предходник.

Давайки явен знак за продължаващия ангажимент на Kia към устойчивото развиване, напълно новият Niro показва и редица нови материали с рециклиран генезис в оформлението на интериора. Облицовката на тавана е от рециклирана хартия, седалките са направени от Bio PU (био полиуретан) с добавка на нишки Tencel от евкалиптови листа, а при осъществяването на вътрешните облицовки на вратите са употребявани лакови покрития без наличие на ароматни въглеводородни съединения BTX* (бензен, толуен, ксилол) за свеждане до най-малко на въздействието върху околната среда и понижаване на нездравословните боклуци.

Новите и усъвършенствани системи за задвижване обезпечават оптимално удобно, хармонично и пламенно държание на пътя
Изцяло новият Niro ще бъде пуснат на пазара с три модерни, високоефективни електрифицирани задвижващи системи с предно предаване (FWD) - хибридно електрическа (HEV), plug-in хибридна (PHEV) и електрическа с акумулаторни акумулатори (BEV).

Версията HEV употребява високоефективния бензинов 1,6-литров GDI Smartstream мотор на Kia. Четирицилиндровият елемент развива оптималната мощ от 105 к.с. и оптимален въртящ миг 144 Нм, а доста усъвършенстваните технологии за усъвършенствано изстудяване, понижено вътрешно търкане и ръководство на горивния развой подсигуряват оптималната работна успеваемост. В композиция със синхронния електродвигател с непрекъснати магнити и мощ 32 кВт, версията HEV разполага със систематична оптималната мощ в размер на 141 к.с.

1,6-литровият GDI мотор е комбиниран с второ потомство 6-степенна автоматизирана трансмисия с два съединителя (6DCT), проектирана и усъвършенствана особено за повишение на успеваемостта и понижаване на тежестта.

Оборудванто на Niro включва и новаторския нов режим на шофиране Green Zone на Kia, който автоматизирано задейства напълно електрическия режим на придвижване на автомобила, с цел да обезпечи подвижност с нулеви излъчвания в избрани региони и обстановки. Така да вземем за пример, при придвижване в зелени зони като жилищни региони или наоколо до учебни заведения и лечебни заведения, Niro HEV минава автоматизирано към потребление на електрическа сила въз основа на данните от навигацията и постоянно употребяваните направления. Водачън може също да обособи и зададе самостоятелни зелени зони в навигационната система, с цел да понижи замърсяването в избрани региони – да вземем за пример покрай дома или до работното място

Интелигентната спирачна система на Kia спомага за оползотворяване на непотребната сила и дава опция на лидера да избира сред няколко разнообразни равнища на рекуперация за оптимално удобно понижаване на скоростта и оптимално дейно потребление на остатъка от кинетична сила за увеличение на самостоятелния пробег. Системата може да пресметна нужната степен на рекуперация на основата на данните от радарния датчик и наклона на пътя, и разрешава на автомобила да акумулира оптимално количество сила при понижаване на скоростта, осигурявайки леко и удобно прекъсване.

Новата система на окачването и кормилната уредба са усъвършенствани по този начин, ча да обезпечат оптимално улеснение и цялостна естетика в чувството зад кормилото. Предният мост на напълно новия Niro употребява окачване вид MacPherson, а задният разчита на многозвенна скица с четири връзки. Геометрията на предното и задното окачване е съобразена с задачата за реализиране на усъвършенствани реакции, непоклатимост и комфорт на возене, до момента в който усъвършенстваното съответствие на кормилната предавка и новата структура на опорите на MacPherson детайлите на предното окачване понижават триенето и усъвършенстват чувството за ръководство и контакт с пътя. Допълнителните ограничения за шумоизолация и облицовките на структурните детайли на каросерията на собствен ред спомагат за елиминирането на нежеланите шумове от работата на мотора и съприкосновението с пътната настилка.

Модерни системи за сигурност
Структурната резистентност и електронните системи за асистенция на лидера (ADAS) от ново потомство обезпечават спомагателна убеденост зад кормилото
Безопасността е била главен приоритет в процеса на създаването на напълно новия Niro. В резултат на това, високоякостната олекотена конструкция на каросерията към този момент употребява съвременна скица за отклоняване на силата при удар по няколко силови контура, което подсигурява на лидера и пасажерите извънредно високи равнища на пасивна сигурност при положение на конфликт в предната част.

Оборудването на второто потомство Niro включва и цялостна гама интелигентни системи за асистенция на лидера (ADAS), чиято съществена цел е избягването на евентуални рискове и подобряването на увереността и удобството на лидера.

Асистентът за отбягване на насрещен конфликт FCA (Forward Collision-Avoidance Assist) предизвестява лидера при определяне на риск от конфликт с други транспортни средства, пешеходци или велосипедисти пред автомобила. Функциите на системата за надзор на маневрите за завиване и секване на кръстовища Junction Turning и Junction Crossing от своя страна се грижат за обезпечаването на оптималната превантивна сигурност и отбягване на катастрофи в сериозни обстановки. При включен мигач и вписване на наближаващо отсреща транспортно средство, системата предизвестява лидера на напълно новия Niro за риска от конфликт. По същия метод системата издава предизвестие и за съществуване на рисково приближаващи отляво или отдясно транспортни средства в случаите, в които лидерът има намерение да премине напряко, пресичайки кръстовището. Ако предпоставките за пораждане на конфликт набъбнат, системата ще предизвести лидера и по-късно автоматизирано ще задейства спирачната система за попречване на удара.

На основата на данните от фронталната видеокамера и навигационната система на новия Niro, интелигентният помощник за ограничение на скоростта ISLA (Intelligent Speed Limit Assist) издава предизвестие и контролира скоростта, в случай че лидерът надвиши ограничаването. При паркиран автомобил и опит за излизане от автомобила, асистентът за безвредно излизане SEA (Safe Exit Assist) предизвестява за риска от приближаващи откъм гърба транспортни средства, а електронната блокировка за деца не разрешава на пасажерите на задната седалка да отворят вратите.

Интелигентният помощник за отдалечено паркиране RSPA (Remote Smart Parking Assist) е комфортна функционалност, която разрешава автомобилът да паркира независимо без значение дали лидерът е в него или не. Така той може да паркира или да изведе автомобила от място за перпендикулярно паркиране отдалечено благодарение на електронния ключ.

Сред другите електронни системи за асистенция на лидера (ADAS) са асистентът за поддържане на лентата на придвижване LKA (Lane Keeping Assist), асистентът за отбягване на заплаха от конфликт в мъртвата зона BCA (Blind-Spot Collision-Avoidance Assist), предизвестието за повишение на вниманието на лидера DAW (Driver Attention Warning), асистентът за дълги светлини HBA (High Beam Assist), употребяващият данни от навигацията образован круз надзор NSCC (Navigation-based Smart Cruise Control), асистентът за следване на лентата LFA (Lane Following Assist), асистентът за шофиране по автомагистрала HDA (Highway Driving Assist), мониторът за задно виждане RVM (Rear View Monitor), асистентът за отбягване на конфликт при напречен трафик откъм гърба RCCA (Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist), асистентът за отбягване на конфликт при паркиране на заден ход PCA-R (Reverse Parking Collision-Avoidance Assist) и предизвестието за близки трудности отпред/отзад при паркиране PDW- F/R (Front/Rear Parking Distance Warning).

Постоянна съгласуваност
Оборудването на напълно новия Niro включва и богата гама високотехнологични функционалности за комфорт и съгласуваност, предопределени да улеснят всекидневието на притежателя както зад кормилото, по този начин и при овакантяване на автомобила.

Нead-up екранът (HUD) с диагонал 10-инча демонстрира най-важната за лидера информация като скоростта на придвижване, данните от ADAS и навигационните команди. Изключително ясната графична информация се демонстрира непосредствено пред лидера и по този начин спомага за понижаване на непотребното придвижването на очите по време на шофиране, повишавайки сигурността и комфорта на лидера.

Смартфон приложението Kia Connect на собствен ред разрешава отдалечено свързване с автомобила. Собственикът може да синхронизира своя календар, да възнамерява пътувания с онлайн навигация и да получи достъп до основни бордови функционалности, в това число настояща информация за пътнотранспортната конюнктура, информация за бензиностанциите наоколо и прогнози за времето в действително време. Функцията End Destination Guidance за водене по маршрута до крайната цел оказва помощ на лидера и неговите спътници да се придвижат пешком до мечтаната цел откакто паркират своя Niro, употребявайки Гугъл Maps и технологията за разширена действителност (AR). Режимът Valet пък разрешава на притежателите да следят отдалечено своя автомобил, когато той се ръководи от различен, осигурявайки в допълнение успокоение.

*Източник: www.kia.bg
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР