KIA EV9 ще бъде следващото голямо електрическо превозно средство на

...
KIA EV9 ще бъде следващото голямо електрическо превозно средство на
Коментари Харесай

KIA показа концепцията EV9

KIA EV9 ще бъде идващото огромно електрическо транспортно средство на Kia.
С концепцията EV9 Kia потвърждава, че електрическите транспортни средства не би трябвало да наподобяват като калъпче сапун. Визуално електрическият SUV наподобява голям, даже в случай че дължината му от пет метра не е доста по-дълга от Stinger GT. Въпреки това, заради формата на купето, яките 22-инчови джанти и общата височина, той наподобява доста мощен.

Тук, също като при Kia EV6 и Hyundai Ioniq 5, основани на електрическата световна модулна платформа (E-GMP), е употребена добре познатата към този момент 800-Волтова технология за бързо зареждане. Твърди се, че пробегът е до 540 километра а ускоряването от 0 до 100 км/ч е единствено за пет секунди. За доста клиенти покупката на транспортно средство стартира с малко повече страсти с външния тип и по-малко с техническите данни. И тук Kia несъмнено прави изказване в SUV бранша с EV 9, наподобява като стероиден Kia e-Soul.

Интересен е методът за новия електрически автомобил - серийното транспортно средство към този момент е изцяло създадено, а концептуалният автомобил е планиран въз основата на серийното транспортно средство – в действителност малко необикновен метод. Но това значи, че концепцията евентуално е много близка до серийната версия.

Габаритите на колата са4930 мм дължина, 2055 мм широчина и 1790 мм височина, междуосието е 3100 мм, което прави до машината даже Sorento да наподобява стеснен. В нагъчкания град с дребни паркинги за машина с такива габарити може и да има проблеми с маневрите и паркирането, само че вероятно главният пазар за нея ще е в Щатите. Тъй като пазарът на SUV коли в Европа е най-силният, то сигурно и в Стария континент ще има задоволително мераклии за пазаруване.

В капака на мотора е интегриран слънчев модул, който може да обезпечи един или два кВтч зареждане при хубаво време или когато автомобилът е спрял.
Страничните огледала са проектирани като система от камери като в Genesis GV60.

В интериора на дизайнерите е било разрешено да се развихрят и за влизането в машината оферират елементарен и необятен достъп две портални порти, които се отварят по метода прочут от лимузините на Rolls Royce. За страдание, те евентуално няма да останат в серийното осъществяване заради съображения за сигурност. Жалко, в действителност, само че сигурността постоянно би трябвало да е преди всичко.

Навярно и красивият приключен избор от материали в интериора на концепцията, множеството от които са рециклирани, и 27-инчовия екран, също няма да бъдат непокътнати в цялостен размер при серийното осъществяване, само че може би големият, самозатъмняващ се стъклен покрив осигуряващ доста светлина в интериор ще остане.

EV9 ще бъде и първата Kia, която ще може да върви самостоятелно над равнище 3, а актуализациите на функционалностите й ще бъдат закупвани посредством информационно-развлекателната система или може би ще бъдат наети като алтернатива.

Данните за мощноста към момента не са налични, само че за платформата E-GMP към този момент има опция за потребление на мотори от 125 кВт / 170 PS до 430 кВт / 585 PS, тъй че има задоволително силови варианти за новата яка машина на корейците.
Пускането на серийния вид на EV9 е оповестено за 2023 година, тъй че остава да забележим какви ще се окажат разликите сред концептуалния и сериен вид.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР