Кейт Джоузефс, която е бивш ръководител на правителствена работна група,

...
Кейт Джоузефс, която е бивш ръководител на правителствена работна група,
Коментари Харесай

Редовни винени сбирки за разпускане правели на Даунинг стрийт в пандемията

Кейт Джоузефс, която е някогашен началник на държавна работна група, отговаряща за правенето на рестриктивните мерки поради COVID-19, е била хазаин на празненство на " Уайтхол ", близо до " Даунинг стрийт ", през декември 2020 година, когато е било неразрешено събирането на хора от разнообразни семейства, съобщи БНР.

Преди да напусне, с цел да оглави Общинския съвет на Шефийлд, Кейт Джоузефс е била общоприет шеф на работната група от юли 2020 година до напускането ѝ на 18 декември същата година. Твърди се, че това събиране е измежду събитията, разследвани от държавния чиновник Сю Грей. Кейт Джоузефс се извини за празненството, когато Лондон е бил в трета степен на карантина, забраняваща събирания на закрито с членове на друго домакинство. Тя добави, че сътрудничи изцяло при следствието на празненства в държавните здания.

В Туитър Джоузефс популяризира известие, че на 17 декември е събрала сътрудниците си, работещи в този ден, за питиета в офиса, с цел да се почерпят по случай напукането ѝ на поста.

В същото време бе изнесена информация, че постоянните сбирки на вино всеки петък вечер на " Даунинг стрийт " " за разформироване след тежка работна седмица " са траяли и по време на пандемията. Това ускорява още повече натискът върху Борис Джонсън да подаде оставка. Депутати от неговата Консервативна партия към този момент внасят писма в " Комитет 1922 " с искане на избор на съмнение в премиера.

По-рано от " Даунинг стрийт " се извиниха на Бъкингамския замък за двете събирания в навечерието на погребението на брачна половинка на кралицата принц Филип в интервал освен на локдаун, само че и на народен печал.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР