Кестените от векове са популярно и често използвано средство за

...
Кестените от векове са популярно и често използвано средство за
Коментари Харесай

Кестените имат вълшебни свойства. Защо да ги носим в джоба

Кестените от епохи са известно и постоянно употребявано средство за лекуване и разкрасяване в лековитата национална медицина. Днес плюсовете им се допълват от кулинарното им приложение, като могат да се подготвят варени, печени, като прибавка към кремове, салати и най-различни ястия.

Освен потребен и апетитен естествен лек, се счита, че кестените имат и вълшебни свойства.Те филтрират електросмога, зареждат тялото, дават и самочувствие. Смята се още, че кестените могат да сбъдват стремежи, а енергийната им осцилация зарежда, успокоява и хармонизира тялото.
-->
Вече навлизаме в сезона на вълшебния плод, което значи, че е време да ви разкрием някои от магичните свойства на кестените.

Филтър за лъчения

Поставени в джобовете на панталона, те пазят на към 30-40% тялото от нездравословното излъчване на мобилните антени и безжичните wi-fi устройства ”, разкрива Катя Симеонова, еколог-дендротерапевт, живеещ в Малта. По думите й електросмогът е един от невидимите причинители на разнообразни физически недоволства като прочувствен дисбаланс, мигрена, раздразнителност, несдържаност. Дивите кестени обаче гонят неразположението като с магическа пръчка, написа Флагман.

“Поставете три от тях пред монитора на своя компютър. Ще видите, че те ще се свият доста по-бързо от нормалното. Това е по този начин, тъй като филтрират нездравословното електромагнитно излъчване. А него го има на всички места – от микровълновите печки до хладилника и сешоара ”, дава образци Симеонова. 

Ако се държат два в ръцете, подмятат се от едната в другата ръка, превъртат се с придвижване на пръстите, водят до утешение, при отмалялост зареждат силите. На неуверените хора дават самочувствие. 

Акумулатори на живот

Народният врач Петър Димков също е бил наясно с тайните на дивия кестен, който подритваме по този начин безгрижно всяка есен по паркове и улички. През месеците септември-октомври лечителя постоянно е държал в джобовете си по 2-3 от тези плодове за лек. Кестените до някаква степен го защитавали като натурален амулет от отрицателната болна сила, която страдалците носели със себе си.

“Тези дребни, кафяви, лъскави топчици са удивителни батерии на слънце, сила и живот и я отдават обилно, с непрекъснато излъчване през цялата година ”, учел Димков. Той бил уверен, че самото им носене или държане в длан оказва благотворно въздействие върху ставите, сухожилията, мускулатурата и нервната система.

Приспиват и успокояват

В националната медицина е известно, че така наречен конски кестен оказва помощ при ревматоиден артрит, шипове и ишиас. При стрес и разтревожен сън може да се сложат под възглавницата 5-6 кестена (не повече от 10). Те включват заложената в себе си психотерапевтична стратегия в деяние незабавно щом поставим глава върху тях. Димков съветвал към вълшебството на кестена да се прибави и вълшебството на мисълта – двете огромни сили на този свят.

“Мисълта прочиства духа, а посредством духа и тялото поставя в ред себе си, защото тя го зове към същото. А към каквото приканва тя – то се реализира ”, разяснявал бащата на писаната национална медицина у нас. Той препоръчвал още направа на възглавница от няколко кестена, зашити в двоен тензух. При лягане се произнася “заклинателна формула ” – известния прийом за заспиване като преброяване на цифри или просто да помечтае човек, което разтоварва съзнанието и отключва благотворното въздействие на есенния плод.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР