Кенийският световен рекордьор в полумаратона Абрахам Киптум е със спрени

...
Кенийският световен рекордьор в полумаратона Абрахам Киптум е със спрени
Коментари Харесай

Световен рекордьор в полумаратона изгърмя с допинг

Кенийският международен рекордьор в полумаратона Абрахам Киптум е със спрени спортни права поради допинг. Tой е осъден на база данните от биологичния му паспорт, който следи кръвните разбори при взимане на допинг проби.
 Допинг свадите отхвърлиха олимпийски първенец от биатлона
Киптум е роден на 15 септември 1989 година в малко селце в региона Нанди. Абрахам се възпламенява по бягането още в учебно заведение и стартира да тренира 3000 м и 5000 м, както и обичайния за всички кенийци крос.

Дебютът му на огромен интернационален маратон е през 2015 година, когато кениецът става трети в Рабат с 2:11:36 часа. Но не това е най-важното, а срещата с мениджъра Хуан Пинеда.



Испанецът харесва упоритостта и метода на тичане на младия кениец и в края на годината му предлага контракт, който той надлежно подписва.

През 2016 година надареният бегач най-сетне слиза под един час на полумаратона в Копенхаген – 59:36 минути. През октомври 2018 Киптум записва името си със златни букви, печелейки бягането на 20 километра във Валенсия, поставяйки нов международен връх - 58:18 минути. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР