Кенджи Таканака, старши генерален мениджър на фотографския отдел на Sony,

...
Кенджи Таканака, старши генерален мениджър на фотографския отдел на Sony,
Коментари Харесай

Висш мениджър на Sony очаква пълноформатна безогледална конкуренция в рамките на година



Кенджи Таканака, старши общоприет управител на фотографския отдел на Sony, чака до една година Canon и Nikon да пуснат на пазара безогледални фотоапарати с пълноформатни (35 мм) датчици. Изказването на мениджъра е част от изявление, което той е дал за фотографския уебсайт DPReview.

В момента безогледални фотоапарати с 35 мм сезори се оферират освен от Sony, само че и от Leica и Hasselblad. Разбира се, последните две компании не попадат в една категория с японците, а продават машини от висок клас, които надалеч не всеки може да си разреши.

Прочетете още: Sony добави функционалности от α7R III и α9 в новия си фотоапарат α7 III

В този смисъл Таканака приказва за свои упования за конкуренция в сегмента на по-достъпните и всеобщи решения, където обичайно най-известните марки са точно Canon и Nikon. През последните години Sony изпревари именитите си съперници и сега е единствената компания, която предлага по-масови безогледални пълноформатни фотоапарати. Това е нейната серия α7.

Според мениджъра на Sony прекосяването към безогледална архитектура е основно за осъществяване на технологии като да вземем за пример автоматизираното следене на окото на обекта, в композиция с опция по-бързо хващане на дадения миг. Безогледалните апарати улавят изображения и концентрират употребявайки главния си датчик. При огледално-рефлексните камери (SLR) за фокусиране се употребява специфичен датчик, до момента в който главният през по-голямата част от времето е изключен и е закрит от пандиза.

Интервюто с Таканака е било извършено по време на ревюто CP+, което се състоя в Йокохама, Япония, при започване на март. Т.е. по негово мнение Canon и Nikon би трябвало да пуснат такива артикули до март 2019-та. Голямо ревю, на което могат да се чакат едри анонси е Photokina, което тази година ще се организира в края на септември в Кьолн, Германия.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР