Кемниц. Вицепредседателят на Свободната демократическа партия (СвДП) Волфганг Кубицки обвини

...
Кемниц. Вицепредседателят на Свободната демократическа партия (СвДП) Волфганг Кубицки обвини
Коментари Харесай

Die Welt: Корените на бунтовете в Кемниц са в изречението „Ще се справим!“

Кемниц. Вицепредседателят на Свободната демократическа партия (СвДП) Волфганг Кубицки упрекна канцлера на Федерална Република Германия Ангела Меркел (ХДС) за събитията в източногерманския град Кемниц, написа националният всекидневник Die Welt .
„ Корените на протестите са в изречението „ Ще се оправим с това “, акцентира немският свободен демократ пред публицистичната мрежа в страната, цитирайки думите на Меркел, изречени в границите на акцията й за отбрана на линията й в политиката към бежанците.
От обединяването насам страната не може да се похвали с задоволителен триумф на интеграцията на германците от източната част (петте провинции, влизащи в състава на тогавашната ГДР), твърди Кубички. „ Как би трябвало да се усещат тези, които имат вяра, че всичко, което им е отнето или взето през годините, ще бъде предоставено на бежанците? “
Интерпретацията на събитията в Кемниц като пик на дейностите на дясно екстремистко всеобщо придвижване Кубицки дефинира като „ прекалено пресилване “. По-голямата част от живеещите в провинция Саксония нямат нищо общо с нацистите, убеден е вицепредседателят на СвДП.
Въпреки това Кубицки упрекна районното държавно управление в Дрезден, че прекомерно дълго си е затваряло очите за развиването на структурите на десните в провинцията. „ Имиджът на Саксония не трябва да бъде накърняван. Сега вредите са големи и по-лошото е, че в профил наподобява, като че ли проблемите са били ясни още през цялото време “, акцентира свободният демократ.
Събитието, отприщило протестите в Кемниц, бе убийството на 35-годишен немец в нощта на събота против неделя. По случая бяха арестувани двама мъже от Сирия и Ирак. Същия ден бяха проведени демонстрации в града, които прерастнаха в конфликти сред десни и леви. В последвалите дни също имаше вълнения.
След белязаните с принуждение акции, популисткото придвижване „ Про Кемниц “ прикани за провеждането на нова проява в източногерманския град. Местните управляващи потвърдиха, че е постъпило искане в четвъртък (30 август 2018 г.) в Кемниц да бъде проведено „ събиране “ с присъединяване на към 500 души. Повод за него е визитата на министър-председателя на провинцията Михаел Кречмер за присъединяване в така наречен Саксонски разговор.
Канцлерът на Федерална Република Германия Ангела Меркел осъди неделните митинги на крайнодесните в източногерманския град. „ Това, което видяхме е нещо, което няма място в една конституционна народна власт. Имаме видео записи, които демонстрират хора, които преследват други хора, безредни събирания и ненавист по улиците, това няма нищо общо с правовата страна “, безапелационна бе Меркел пред публицисти.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР