KBC Bank (KBC) и австрийската Raiffeisen Bank International (RBI) обявиха

...
KBC Bank (KBC) и австрийската Raiffeisen Bank International (RBI) обявиха
Коментари Харесай

Белгийската KBC купи бизнеса в България на Raiffeisen Bank International

KBC Bank (KBC) и австрийската Raiffeisen Bank International (RBI) оповестиха тази заран, че са постигнали съглашение основаната в Белгия банкова група за придобие 100% от акциите на " Райфайзен " (България) ЕАД, извършваща банковите интервенция в страната на RBI.

В договорката влизат още " Райфайзен лизинг България ", " Райфайзен асет мениджмънт " (България), " Райфайзен осигурителен брокер " (обслужващ корпоративни и линизгови клиенти на " Райфайзен " (България), както и " Райфайзен сървиз ". Всички тези сдружения са напълно сбственост на " Райфайзен " (България).

Стойността на договорката е 1.015 милиарда евро, платени в брой.

Според двете страни в нея това отразява качеството на франчайза Raiffeisen и капацитета за синергия, от която купувачът чака изгоди в размер на десетки милиони евро в идващите години.

Приключването на договорката предстои на утвърждение от регулаторните органи и се чака да това да е реалност доникъде на 2022 година

" Райфайзен " развива бизнес в България от 1994 година насам, предлага необятен набор от услуги и се счита, че е шеста на банковия пазар като управлява 7.9% от активите и 8.4% от заемите. Мрежата от клонове наброява 122 обекта плюс мрежа от консултанти за мобилно банкиране, сътрудници, кредитни медиатори, личен състав от към 2500 души и 635 хиляди клиенти.

Подробности очаквайте по-късно на.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР