Казват, че усмивката е най-красивото нещо, което човек може да

...
Казват, че усмивката е най-красивото нещо, което човек може да
Коментари Харесай

Усмихни се, Видин!

Казват, че усмивката е най-красивото нещо, което човек може да носи. Но тя освен прави индивида по-красив, а го одухотворява, тъй като както знаем от една обичана българска ария „ разбудила е тя човешкото в индивида “.  Именно това цели и видинчанинът който от половин година се пробва да трансформира Видин в най-усмихнатия град в България. За да го реализира, той предизвиква хората, работещи в публичния бранш, да са сърдечни и отзивчиви в връзките си с другите. На най-усмихнатите чиновници се отблагодарява с подарък. Досега е раздал седем подаръка и продължава, тъй като има вяра, че усмивката зарежда с позитивна сила и прави деня по-хубав.

Еди признава, че концепцията му идва след доста пътувания в чужбина и България, при които сънародниците ни споделяли, че Видин е хубав град, само че хората му не се поздравяват:

" Винаги ми е тежало това, защото знам, че има доста положителни хора в град Видин. Така взех решение да трансформира нещата и да поема тази самодейност – с усмивката си всички тези положителни хора да изразят едно по-добро въодушевление и да дадат един по-различен, по-усмихнат аспект и образ на нашия град. Така се роди тази самодейност, по-късно мина в една моя „ видинска фантазия “- да превърнем нашия град в най-усмихнатия и най-дружелюбния град в цяла България... "

Младият мъж няма пояснение за какво видинчани не са изключително усмихнати:

„ Сигурно са доста аргументите, само че за мен по-важно е да променим това. Виждам, че в този момент, когато влизам в магазините, доста по-често чиновниците се усмихват... Приятно е да видиш тази смяна... “

Подаръците не са единственото нещо, което може да ни накара да бъдем по-усмихнати, безапелационен е Едуард:

" В момента, в който разберем, че усмивката е израз на добрина, благополучие, наслада, почитание, и стартираме да вършим това по-често, хората ще се почувстват по-добре... Не единствено те, само че и хората към тях... Мисля, че това е най-голямата премия - да зарадваш хората към теб... "  

Силвана Петрова е студентка по право. Въпреки сериозната компетентност, която си е избрала да учи, остава усмихната и се отнася отзивчиво с посетителите на туристическата организация, където работи. Ето за какво Едуард Тодоров взема решение да я зарадва с подарък. Тя от своя страна е решила да го подари за лекуването на

„ В началото ми беше малко необичайно по какъв начин по този начин ще награждаваш някой, който просто се усмихва. След това се замислих и взех решение, че хората имат потребност да бъдат поощрявани – даже единствено с едно „ благодаря “...   Самата аз бях доста сюрпризирана, когато разбрах, че е избрал мен... Вярвам, че тази акция ще ни помогне да станем по-усмихнати, би трябвало да има хора, които ценят това, тъй като една усмивка трансформира деня, би трябвало да продължи тази акция... “

Как тъкмо Едуард преценя кого да насърчи за общителното му отношение към хората и по какъв начин реагират те, когато схванат, че ще получат премия - чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР