Казват, че котките са самодостатъчни животни и затова не създават

...
Казват, че котките са самодостатъчни животни и затова не създават
Коментари Харесай

Нуждае ли се котката ви от приятелче у дома?

Казват, че котките са самодостатъчни животни и по тази причина не основават проблеми като домашни любимци, тъй като понасят добре самотата. Това е правилно единствено в някои случаи. Понякога котките се нуждаят от другари.

Има доста гальовни измежду котаците, които се нуждаят от непрестанно внимание и игри, а в допълнение са мощно привързани към стопаните. Те непрекъснато преследват притежателя си, желаят да бъдат постоянно там, където е той, а когато останат сами, това е сериозен проблем.

Обикновено в такива случаи съветът е да се вземе приятелче на котката. Компанията на себеподобен се чака да разнообрази тягостното всекидневие в самотност, до момента в който стопаните са на работа.

Какъв резултат можем да реализираме с такова решение - позитивен, или да влошим още повече ситуацията в къщи?

Всичко зависи от характера на котката, само че въпреки всичко би трябвало да се има поради, че котките са обществени създания - те се нуждаят от тласък, както и останалите домашни любимци. Признаците, че котката скучае са прекомерно прилепчивото държание към стопанина, нехарактерни прояви на котешка експанзия, занемаряване на котешката тоалетна и прекалено лизане.

При такива прояви е добре да се намерения за другарска компания, най-добре с другарче от същия тип, изключително при постоянно пътуващи и отсъстващи стопани или хора, които постоянно са на отмора или екскурзия и отсъстват по-дълго от вкъщи.

 Две котки вкъщи

Интегрирането на нов домакински любим постоянно се трансформира в предизвикателство, изключително в случай че домашната пухкава фаворитка е била единствен питомец вкъщи за дълго време. Шансът да одобри незабавно ново попълнение не е огромен, по тази причина е нужно постепенно социализиране на новия член на фамилията.

Адаптацията на две котки една към друга не е елементарно, само че деликатните и добре премислени стъпки по доближаването им са ключът към триумфа на това мъчно начинание.

Усилията си костват, тъй като при съществуване на мечтано приятелско наличие котката ще възвърне нормалното си обикновено държание и може двете приятелчета да прекарват повече време сами дружно вкъщи, без да изпитват самотност и да реагират с разрушително държание.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР