Казанлък. С водосвет за здраве и благоденствие бе открита новата

...
Казанлък. С водосвет за здраве и благоденствие бе открита новата
Коментари Харесай

В Казанлък бе открита новата сцена на Общински театър „Любомир Кабакчиев“

Казанлък. С водосвет за здраве и благополучие бе открита новата сцена на Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев “ в Казанлък, която се обитава в някогашната зала „ Лекс “ към административната постройка на Общината, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . На събитието участваха кметът Галина Стоянова и нейният екип, както и целия състав на театъра в Казанлък.

„ Това, което се случва през днешния ден, не се случва постоянно “, означи в приветствието си Галина Стоянова и обърна внимание на това, какъв брой е значимо да пазим духа си в актуалните сложни времена. „ В сегашните сложни условия, в които се намираме всички, за мен е мощен знак това, да се възвърне един подобен самобитен храм на духовността и да може той да приюти най-високия културен институт в своята нематериалност, който постоянно съумява да доближи до душите и сърцата на хората, създавайки културен артикул “, уточни тя.
Кметът Стоянова се обърна към шефа на Общински спектакъл „ Любомир Кабакчиев ” Димитър Кабаков, като акцентира, че макар компликациите казанлъшкият спектакъл си остава един от най-важните културни институти освен на общинска, само че и на национална сцена.

Първият театър, който ще бъде показан на новата сценар е „ Чудомирови наслади и несгоди ", който се осъществя под режисурата на проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков. В пиесата се преплитат няколко сюжета по текстове и мемоари на Чудомир. По думите на Димитър Кабаков за първи път самият Чудомир е воин на сценичен театър, даже повествовател.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР