Казанлък. С водосвет за здраве и благоденствие бе открита новата

Казанлък. С водосвет за здраве и благоденствие бе открита новата ...

В Казанлък бе открита новата сцена на Общински театър „Любомир Кабакчиев“


Казанлък. С водосвет за здраве и благоденствие бе открита новата сцена на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ в Казанлък, която се помещава в бившата зала „Лекс“ към административната сграда на Общината, предаде кореспондент на Радио „Фокус“. На събитието присъстваха кметът Галина Стоянова и нейният екип, както и целия състав на театъра в Казанлък.

„Това, което се случва днес, не се случва често“, отбеляза в приветствието си Галина Стоянова и обърна внимание на това, колко е важно да пазим духа си в настоящите трудни времена. „В сегашните трудни условия, в които се намираме всички, за мен е силен знак това, да се възстанови един такъв своеобразен храм на духовността и да може той да приюти най-високия културен институт в своята духовност, който винаги успява да достигне до душите и сърцата на хората, създавайки културен продукт“, посочи тя.
Кметът Стоянова се обърна към директора на Общински театър „Любомир Кабакчиев” Димитър Кабаков, като подчерта, че въпреки трудностите казанлъшкият театър си остава един от най-важните културни институти не само на общинска, но и на национална сцена.

Първият спектакъл, който ще бъде представен на новата сценар е „Чудомирови радости и неволи", който се реализира под режисурата на проф. Любомир Гърбев и Димитър Живков. В пиесата се преплитат няколко сюжета по текстове и спомени на Чудомир. По думите на Димитър Кабаков за първи път самият Чудомир е герой на театрален спектакъл, дори разказвач.
Славяна ГАЙДАРОВА

Източник: focus-news.net