Казанлък. С 680 ученици започва новата учебна година в Природо-математическа

...
Казанлък. С 680 ученици започва новата учебна година в Природо-математическа
Коментари Харесай

С 680 ученици започва новата учебна година в Природо-математическа гимназия „Никола Обрешков” в Казанлък

Казанлък. С 680 възпитаници стартира новата образователна година в Природо-математическа гимназия „ Никола Обрешков ” в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Те ще се образоват в 26 паралелки. Това е 49 образователна година за учебното заведение, което се приготвя за 50-я си празник през 2020 година.
По време на тържеството за началото на образователната година от Училищното управление бяха наградени най- положителните възпитаници на гимназията, постигнали забележителни триумфи през миналото лято в разнообразни интернационалните олимпиади и надпревари.
Специален посетител на събитието бе националният представител и някогашен ученик на Математическата гимназия Борис Кърчев, който прикани родителите да възпитават децата си в благодарност и почитание към учителите. „ Знанията и уменията са единственото благосъстояние, което никой не може да ви отнеме “, с тези думи Кърчев се обърна към учениците на елитната гимназия.
Приветствен адрес във връзка откриването на новата образователна година бе прочетен от името на кмета Галина Стоянова.
Новата образователна година учебното заведение стартира и с нови другари. Преди ден шефът на образователното заведение Красимир Дамянов подписа Меморандум за съдействие и другарство с гимназия в японския град Мунаката.
Природо – математическата гимназия е едно от учебните заведения в Казанлък, което откликна на апела на учителския колектив на Основно учебно заведение „ Чудомир ” за набиране на средства, нужни за потърпевша при случай в чужбина тяхна колежка. Десетки възпитаници и родители оставиха своята милостиня с дарения в специфична за случая кутия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР