Казанлък. През 15-те години на своето съществуване Сдружение Бъдеще за

...
Казанлък. През 15-те години на своето съществуване Сдружение Бъдеще за
Коментари Харесай

Стара Загора: Сдружение „Бъдеще за децата“-Казанлък работи вече 15 години и по проекти насочени към промяна на нагласите на общността към децата с увреждания

Казанлък. През 15-те години на своето битие Сдружение „ Бъдеще за децата “-Казанлък съумя да създаде и извърши голям брой планове, една част от които ориентирани към това да трансформират настройките на общността към децата с увреждания, сподели за Радио „ Фокус “ изпълнителният шеф на сдружението Мария Гинева. В този смисъл тя разясни, че преди 10 години организацията е основала кино лентата „ Исполин “ – казус за времето си, разпространяван както на локално, по този начин и на национално равнище. „ Филмът демонстрира, най-общо, че децата с увреждания в действителност могат да покоряват върхове освен действителни, само че и в техия алегоричен смисъл “, съобщи тя.
Сдружението осъществя и пет плана ориентирани към хипотерапията. Устойчиво начинание са летните лечебни лагери, които то организира в продължение на осем години. Един от последните планове на сдружението е обвързван с доброволчеството измежду учащите в община Казанлък, с който е извоювана премията за доброволческа самодейност. В рамките на плана са образувани пет доброволчески клуба в учебни заведения в общината, чиято цел е да осъществят доброволчески начинания.
Като сполучлив дефинират от сдружението плана „ Прегръдка за всяко дете “, в границите на който бе развита услугата „ Превенция на изоставянето “ в партньорство с родилното поделение на болничното заведение в Казанлък.
„ Преди 15 години децата с увреждания нямаха регламентирано право да посещават учебно заведение. Тогава съществуваха помощни учебни заведения, родителите се притесняваха да изведат децата си по улиците, в този момент все по-често виждам такива деца и родители. Колкото и към момента да имат терзания и общността, и фамилиите “, сподели Гинева.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР