Казанлък. Паметникът на Георги Кирков е на казанлъчани и Община

...
Казанлък. Паметникът на Георги Кирков е на казанлъчани и Община
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък Галина Стоянова: Партньорството между Община Казанлък и Национално движение „ Русофили” има само духовни и културни измерения

Казанлък. Паметникът на Георги Кирков е на казанлъчани и Община Казанлък не дели жителите си на русофили и русофоби или по тяхната партийна принадлежност, гласи отговорът на кмета Галина Стоянова на запитване от общинския консултант от Българска социалистическа партия Румяна Друмева във връзка на осъществено облагородяване на пространството към паметника. Това съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . В отговора си Стоянова разяснява, че облагородяването е част от дейностите на Общината по настоящи поправки на паркове, градини и междублокови пространства. „ Като кмет на Казанлък се грижа общинският бюджет, с който разполагаме, да бъде оползотворен по допустимо най-практичния и добър метод ”, акцентира Стоянова.
По отношение на питане, има ли опция от общинския бюджет в детските градини да бъдат финансирани курсове за проучване на съветски език, кметът дава отговор, че общинският бюджет е добре плануван и съотнесен към потребностите на жителите, гласуван е и е признат на съвещание на Общинския съвет: „ Що се отнася до проучването на непознат език, то децата могат да го вършат в другите езикови школи на територията на общината, като, несъмнено, това става със знанието и опциите на родителите. ”
На въпрос, какви начинания следва да бъдат осъществени като поети задължения от страна на кмета сред Община Казанлък и Национално придвижване „ Русофили ”, Галина Стоянова акцентира в писмения си отговор, че участието и в придвижването е в персонално качество, непринудено и самостоятелно: „ В този смисъл не дължа никакво пояснение на поставените въпроси по тематиката, само че за мен това е идея. ”
В отговора си кметът разяснява още, че през последните 7 години община Казанлък се развива, както в инфраструктурно отношение, по този начин и в посока стопанска система, обучение, просвета, туризъм. Всяка година взаимно с НД „ Русофили “ се организира огромният събор на брега на язовир Копринка, където се събират над 10 000 души. В националния фестивал за съветска лирика, ария и танц „ Пусть всегда будет солнце “ присъединяване взимат гении от цялата страна, като над 800 финалисти от цяла България бяха в Казанлък за последният стадий от огромния конкурс. През 2018 година казанлъшки възпитаници от отличените класове като „ Най-добрия клас “ получиха премия от Община Казанлък и почиваха в модерния санитарно-оздравителен комплекс „ Камчия “. „ Мога да изреждам още редица взаимни действия с НД „ Русофили “, с което, апропо, работят 264 общини ”, разяснява в отговора си кметът Галина Стоянова и акцентира, че партньорството сред Община Казанлък и Национално придвижване „ Русофили ” има единствено духовни и културни измерения, поради и обстоятелството, че няма друго място, като Казанлък, където да се събират планетарно толкоз огромен брой хора, с цел да отдадат респект на едно славянско културно-историческо другарство - другарство сред два народа – българския и съветския. „ Каква полза търсите, госпожо Друмева? Какви други измерения търсите отвън духовните и културните? Вие от името на русофилите или от името на русофобите отправяте питанията си към Общината?
Нима разделяте хората? Защото моята идея е да ги сплотявам. Аз, екипът ми, партньорството на Община Казанлък с НД „ Русофили “ прави това – сплотява ”, безапелационна е още кметът Галина Стоянова.
Отговорите на общо 10 въпроса сложени за днешното съвещание на Общинския съвет бяха дадени в писмен тип на съветниците.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР