Казанлък. Община Казанлък започна премахване на незаконни и опасни постройки

...
Казанлък. Община Казанлък започна премахване на незаконни и опасни постройки
Коментари Харесай

Община Казанлък започна дейности за премахване на незаконни и опасни постройки в местността Старите лозя и на язовир „Копринка”

Казанлък. Община Казанлък стартира унищожаване на противозаконни и рискови постройки в местността Старите лозя, северно от квартал „ Изток ” и в Язовирното населено място на язовир „ Копринка ”, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . Заместник-кметът Даниела Коева уточни, че още през месец септември 2018 година са стартирани действия, свързани с определяне на съществуването на противозаконни здания и уведомителни процедури по отношение на притежателите за съответната противозаконна сграда. Издадени са заповеди за доброволното им унищожаване и откакто те не са отстранени в инструкции период, което е установено със подобаващ протокол, подлежат на наложително унищожаване.
Проверката обгръща главно региона на местността Старите лозя поради контрола на територии, които са окачествени като рискови от позиция на противозаконни постройки, както и поради многочислени сигнали, получени от жителите на намиращия се наоколо квартал „ Изток ”.
Собствениците на парцелите в този регион имат по нотариални актове здания с избрана площ, които са били разрешавани през годините от 70-та доникъде на 80-те години на 20 век по разнообразни постановления на Министерски съвет. Те са с предопределение на вилни здания, с квадратури от 20 до 35 квадрата. Те имат статут на здания, само че по едно и също време с вилните здания в този регион има издигнати доста спомагателни постройки – навеси или допълващи главната постройка. Те са маркирани в протоколите на Общината и са обект на унищожаване.
Квартал „ Старите лозя ” е главно обитаем от роми, огромна част от които са притежатели на парцелите и разполагат с нотариални актове. Много дребна част са наематели с позволение на притежателя на парцела.
Премахва се и една общинска постройка, която се намира в Язовирното населено място на язовир „ Копринка ”. Сградата е с повърхност към 260 квадрата, остаряла постройка е, без носеща структура, стените и са построени от кирпич, дървена покривна структура, отчасти нарушена от пожара. Назад в годините постройката е отдавана от Община Казанлък чартърен.
Тази общинска постройка е издигната през 1948 година. Комисия от Общинска администрация е обследвала постройката неколкократно, последно през месец април 2019 година, и я окачествява като създаваща заплаха за здравето и живота на хората във връзка с градивните проблеми, които има все още. Основна част от тях са в резултат на пожар, който е унищожил част от дървената покривна структура.
След проучване на комисията и импортиран отчет с решение на Общинския съвет в Казанлък, Община Казанлък пристъпва към нейното унищожаване.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР