Казанлък. Новата сграда на Техническия колеж - обновената и модернизирана

...
Казанлък. Новата сграда на Техническия колеж - обновената и модернизирана
Коментари Харесай

Казанлък: Новата сграда на Техническия колеж бе открита в града

Казанлък. Новата постройка на Техническия лицей - обновената и осъвременена някогашна Професионална гимназия по строителство, бе открита на специфична гала през днешния ден, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Сградата е предоставена за прилагане и стопанисване от Техническия университет - София за потребностите на колежа в Казанлък с Решение № 29 от март 2018 година Ремонтните действия започнаха след взаимната самодейност на Община Казанлък, локалния бизнес и колежа. В обръщението си към гостите на събитието проф. Георги Михов, ректор на Техническия университет, изрази своята признателност към Община Казанлък и бизнеса. " Заедно поставихме началото на образование, насочено към пазара и бизнеса. Казанлък е център на машиностроенето в България и задачата на колежа е обвързвана с превъзмогване на предизвикването районът да има нужните експерти и инженери ", сподели той.
Кметът на Община Казанлък Галина Стоянова изрази своята признателност на бизнеса за инициативността му да поддържа развиването на фрагментите, нужни на пазара на труда в града. „ Всеки от бизнеса в Казанлък даде своя принос през днешния ден да имаме Технически лицей. Това са хората, които дадоха и дават отличен образец за поредност в желанието си да го има колежа, и през днешния ден мога да заявя, че това са едни от националните будители в Казанлък – локалният бизнес. Поздравявам ги, че са родолюбиви, че сърцата им са в Казанлък, че задачите и мислите им дълготрайно са свързани с града. Така е пребъдвал и ще пребъде Казанлък ", сподели Стоянова.
Признателност към всички, приели като персонален ангажимент реализацията на колежа и обновяването на постройката, изрази и проф. Ивайло Ганев - шеф на Технически лицей. " Колежът не е самоцел, а идея и през днешния ден в него е вярата за обучаването на фрагменти за машиностроителния бизнес в града. Благодарни сме за дарителството от страна на локалния бизнес. Явно духът на хората в Казанлък е жив и възрожденският пламък не е загаснал ", разяснява той.
Като основател за набирането на средства за реорганизация на постройката на колежа почетен плакет от кмета Галина Стоянова получи най-големият шеф в страната, изпълнителният шеф на оръжейния цех в Казанлък Николай Ибушев. С почетен плакет бе почетен и ректорът на Техническия лицей проф. Георги Михов.
Със средства в ремонтните действия на постройката, която не е употребена от години, се включиха над 40 донори – компании и физически лица. За обновяването на постройката, траяло близо 3 месеца, са събрани над 320 хиляди лв..
Ремонтните действия по постройката включват замяна на ел. инсталацията, монтаж на LED осветяване, отговарящо на всички модерни условия. Изградена е отоплителна апаратура с нов казан. Монтирани са нови радиатори. Сградата е газифицирана и топлоизолирана. Помещенията са изцяло санирани. Нови са още подовата настилка и санитарните възли. Монтирани са СОТ и видео наблюдаване. Изградени са модерни системи за визуализация.
Тази година Техническият лицей в Казанлък одобри студенти за повторно по специалността „ Технология на машиностроенето ”. Той е единственото законно висше учебно заведение в града, звено от Технически университет – София.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР