Казанлък. На язовир Копринка се проведе шестнадесетият Национален събор на

...
Казанлък. На язовир Копринка се проведе шестнадесетият Национален събор на
Коментари Харесай

На язовир „Копринка” се проведе шестнадесетият Национален събор на приятелите на Русия

Казанлък. На язовир „ Копринка ” се организира шестнадесетият Национален събор на приятелите на Русия, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус ” . По данни на уредниците в събора са взели участие сред 15 и 16 хиляди души. Той бе открит от ръководителя на Национално придвижване „ Русофили ” Николай Малинов. В словото си Малинов изрази своята признателност на създателите на събора, сложили неговото начало преди 16 години. „ Те първи от 100 години насам нарекоха себе си русофили и по този метод начертаха пътя, нашата идея и отговорност, която се състои в това схващане, че България и Европа са по-силни с Русия “, уточни Малинов. В тази връзка той посочи, че преди 16 години като русофили са се определяли едвам 8 – 9 %, а сега те са над 80 %.
Малинов разясни, че „ Русофили ” е организация, която се самоопределя като патриотична и славянобългарщината участва в активността ѝ от ден на ден посредством кирилицата, посредством православието, посредством Евразия, посредством всички форми, които прави придвижването като проучването на съветски език в детските градини, стотиците концерти, фестивали и състезания и редица други начинания.
Николай Малинов акцентира още, че при започване на събора е имало провокации, които той и съратниците му са пренебрегнали. „ Ние желаеме да сме дружно, ние желаеме да работим, за България и Русия това е потребно при спазването на избрани правила в тези взаимоотношения ”, добави той.
Участниците в събора бяха приветствани и от Галина Стоянова, кмет на Община Казанлък, която е хазаин и съорганизатор.
При откриването на събора бе прочетен и Поздравителен адрес от президента Румен Радев.
Сред формалните посетители на събитието бяха народни представители, представители на съветската Дума, на Посолството на Русия в България, кметове, създатели.
Преди откриването на събитието на язовир „ Копринка ” групите, участващи в събора от Северна България, се поклониха пред Паметника на свободата. Поднесени бяха и цветя пред паметника на военачалник Скобелев в Казанлък.
На открита сцена на язовир „ Копринка ” се организира концерт на лауреатите на шестия Национален фестивал на съветската лирика, ария и танц „ Пусть всегда будет солнце ", наградени бяха и създателите на отличените произведения в десетия Международен конкурс за детска рисунка „ Обичам моята Родина ".
Изнесена бе художествена стратегия с присъединяване на български и съветски актьори и сформира, в която присъединяване взе и групата от Казанлък „ Грамофон ”.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР