Казанлък. Книгата-албум на Петър Папакочев: Паметта на светлината“ ще бъде

...
Казанлък. Книгата-албум на Петър Папакочев: Паметта на светлината“ ще бъде
Коментари Харесай

В Казанлък ще бъде представен фотоалбумът „Петър Папакочев: паметта на светлината”

Казанлък. Книгата-албум на „ Петър Папакочев: „ Паметта на светлината “ ще бъде показана в Музея на фотографията в навечерието на Деня на националните будители на 31 октомври от 17.30 часа, сподели за Радио „ Фокус ” шефът на музея Стефан Папукчиев. Той разясни, че в албума са включени 300 художествени черно-бели портрети на знакови лица от родния хай-лайф. Сред тях са Чудомир, Петко Стайнов, Райна Кабаиванска, Панчо Владигеров, Лили Иванова, Емил Димитров, Гунди, Георги Калоянчев, Татяна Лолова. „ Това е една изложба от фотографски облици на българския артистичен, състезателен и целия публичен хайлайф от средата на 20-и век, който Петър Папакочев снима в продължение на десетилетия ”, акцентира Папукчиев.
Албумът в Казанлък ще бъде показан от неговия наследник, журналиста Георги Папакочев: „ Известен като един от създателите на знаковия следобеден радио-блок на „ Хоризонт “ в средата на 80-те години на 20-и век, Папакочев-син помни поредност от истории, свързани с именитите персони на България, записвани и чакали с дни, с цел да се снимат точно, в ателието на фамозния му татко ”, сподели още Папукчиев.
Албумът разгласява и портрети на доста международно известни персони, посетили София през тези 60 години. Повечето от включените в книгата фотоси, са се трансформирали в запазена марка.

Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР