Казанлък. Филмът Архиереят“ на Тони Куцаров бе прожектиран в Казанлък,

...
Казанлък. Филмът Архиереят“ на Тони Куцаров бе прожектиран в Казанлък,
Коментари Харесай

Стара Загора: В Казанлък бе прожектиран филм за Дядо Панкратий по повод 50-годишнината от интронизацията на висшия български духовник

Казанлък. Филмът „ Архиереят “ на Тони Куцаров бе прожектиран в Казанлък, съобщи сътрудник на Радио „ Фокус “ . Филмът споделя за времето, в което Дядо Панкратий е отпред на Старозагорската епархия на Българската православна черква 1967г. – 1992г. и 1995г. – 1998г. Събитието бе намерено от Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан. „ Дирята, която дядо Панкратий остави у мен, е светла. Опитът, който той ми съобщи още преди да приема монашество и по-късно, неговата дипломация, неговата реторика, неговото умеене да поддържа връзка с хората, остават постоянно в православния християнин и изключително в един архиерей. Огромното завещание на обичта, голямото завещание на търсенето на Бога и духовното завещание, което той ни остави е точно това: да търсим събратята си, да се обичаме и да имаме обич между тях, както ни завеща самичък Господ Исус Христос, и тогава всички ще познаем, че сме негови възпитаници “, сподели Негово Високопреосвещенство Старозагорски митрополит Киприан.
Авторът на 28-минутния филм Тони Куцаров описа детайлности към основаването му. Филмът излиза през 2017г., дружно с книга, молитвеник и уебсайт, отдадени на честванията на 50-годишнината от интронизацията на висшия български свещеник. Предстои да бъде основана и втора на „ Архиереят “.
Славяна ГАЙДАРОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР