Кайсиите напълно са заслужили славата си на плод с много

...
Кайсиите напълно са заслужили славата си на плод с много
Коментари Харесай

Вижте кои хора не трябва да ядат кайсии

Кайсиите изцяло са заслужили славата си на плод с доста здравословни изгоди. Те съдържат витамин С, витамини В1 и В2, както и калций и фосфор. Освен това са богати на минерали като калий, желязо и каротин.
Но макар изгодите си, те не са подобаваща храна за всеки. В изявление за Gazeta.Ru диетологът, лекар на медицинските науки Михаил Гинзбург показва кои хора би трябвало да се откажат от кайсиите.
Според специалиста кайсиите са богати на доста потребни субстанции, само че не би трябвало да се употребяват от хора, които имат самостоятелна нетърпимост или алергии.
Отказът от плодовете се предлага и при метаболитни проблеми. Лимонена и ябълчена киселина, които се съдържат в плодовете, могат да раздразнят стомашна лигавица и да предизвикат киселини. Ако имате гастрит, язви, панкреатит или синдром на раздразнените вътрешности, по-добре е да откажете от потреблението на кайсии.
„ Ако човек е с наднормено тегло по-добре е да не злоупотребява със сладки плодове, а да яде зеленчуци “, прибавя Гинзбург.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР