Каварна. Възстановка на събитията от Освобождението на Каварна представиха днес

...
Каварна. Възстановка на събитията от Освобождението на Каварна представиха днес
Коментари Харесай

Добрич: С възстановка в Каварна бяха отбелязани 140 години от Освобождението на България

Каварна. Възстановка на събитията от Освобождението на Каварна показаха през днешния ден членовете на Регионален клуб „ 46-ти Добрички пехотен полк ” към Националното сдружение „ Традиция ”, по случай 140-та годишнина от Освобождението на България. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . И тази година жителите се събраха на площад „ Защитата на Каварна ”, с цел да отдадат респект към починалите за освобождението на България и да отбележат националния празник на България.
„ Трети март е свещена дата в нашата история. На този ден преди 140 години България и нейният самоуверен народ възкръсват за нов живот. Нов живот, реализиран с целенасочена и упорита работа от страна на хиляди българи на територията на страната и такива, емигрирали на открито и осигуряващи помощта на близките на Османската империя освободени нации. От тайните полиция и поща, проведени от Васил Левски, до делегациите, пратени из Европа да пледират за наложителността от смяна, от Освобождение на България. Поклон пред паметта на починалите за свободата на Родината! Да пребъде България! Честит празник! “, сподели в словото си кметът на Община Каварна госпожа Нина Ставрева.
Венци и цветя бяха поднесени пред Костницата на войните, починали за Освобождението на Каварна, в Градския парк. За празничната атмосфера през днешния ден в града способстваха патриотичните песни, в осъществяване на децата от Вокална академия “Каварна “, детски национален хор „ Шарено коланче “ и детски фолклорен отбор „ Бизоне “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР