Каварна. Седем смелчаци се хвърлиха в морските води на плажа

...
Каварна. Седем смелчаци се хвърлиха в морските води на плажа
Коментари Харесай

Добрич: Момчил Белчев извади кръста от морето край Каварна

Каварна. Седем смелчаци се хвърлиха в морските води на плажа в Каварна, с цел да спасят богоявленския кръст за Йордановден, оповестиха от пресцентъра на Общината . Кръстът бе изваден от Момчил Белчев. Той е на 35 години, от Каварна, взе участие за пети път с спиране от петнадесет години. „ Тази победа обричам на моя наследник, който е на 6 години. Нека това му остане ослепителен спомен и образец. Нека всички поданици на община Каварна бъдат доста здрави. Макар,че от дълго време да не пребивавам в Каварна,тук ми е сърцето “, сподели Момчил Белчев.
По традиция Великият Богоявленски водосвет с мятане на Светия кръст във водата за здраве на Йордановден събра на морския бряг стотици поданици на община Каварна. Отец Василий хвърли кръста от втора буна, а седем участника скочиха в морската вода, чиято температура през днешния ден бе 10 градуса. Най-младият измежду тях бе на седемнадесет, а най-възрастният на тридесет и пет години.
Всички участници в ритуала по спасяването на кръста получиха дарове от Община Каварна. Заместник-кметът на Каварна Митко Недев даде парична и предметна премия на спечелилия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР