Каварна. С поклонение и поднасяне на венци и цветя пред

...
Каварна. С поклонение и поднасяне на венци и цветя пред
Коментари Харесай

Добрич: Каварненци отдадоха почит на живота и делото на Васил Левски

Каварна. С поклонение и поднасяне на венци и цветя пред бюст-паметника на Апостола на свободата в Градската градина, през днешния ден каварненци отдадоха респект пред живота и делото на Васил Левски. Това оповестиха от Община Каварна.
„ Днес е една от най-запомнящите се дати в българската история.
На този ден преди 145 години България губи едно от най-свидните си рожби – Васил Иванов Кунчев – Дякона, Апостола на свободата, Левски. Много имена – една персона, трансформирала се в българска реликва – надживяла превратностите на времето.
Тук ни събра възприятието за благодарност към Апостола, неговата всеотдайност и религия в народа и бъдещето на България.
Васил Левски е една от безспорните фигури в нашата история, персона, която ни сплотява, коректив и блян за генерации българи. Апостолът вярваше във възкресението на свободна България и ни завеща своя идеал за времето, когато истинността, справедливостта и равенството ще тържествуват. Левски вярваше, че единствено упоритата работа и единството на народа ще ни изведат към триумфа. Личността и делото на Левски остават безсмъртни. Нека не забравяме в никакъв случай, че сме потомци на Апостола, че носим неговата кръв и идеали, и да се водим от полезностите, които той ни завеща, да сме по този начин мечтаните от него „ люде разсъдителни, безстрашливи, честни и великодушни! “ Дълбок реверанс пред светлата памет на тази величава персона! “, сподели в словото си кметът на община Каварна Нина Ставрева. Венци на благодарност сервираха: Общински съвет-Каварна,Общинска администрация, учебни заведения и детски градини, политически партии, посетители и жители на Каварна.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР