Каварна. Националните културни празници Албена, които се организират от издателство

...
Каварна. Националните културни празници Албена, които се организират от издателство
Коментари Харесай

Добрич: Националните културни празници „Албена” тази година започват в Каварна на 20 септември

Каварна. Националните културни празници „ Албена ”, които се провеждат от издателство „ Захари Стоянов ”, тази година стартират в Каварна на 20 септември, от 16.00 часа в заседателната зала на Община Каварна. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Началото ще бъде сложено с креативна среща с акад. Георги Марков, с книгите „ Българското поражение. 1913 “ и „ Любомъдрие на историята “, проф. Иван Маразов – „ Мистериите на кабирите в Тракия “ и „ Амазонките “, Боян Ангелов – „ Последна риза “ и „ В сянката на хоругвите “, Панко Анчев – „ Българският разум. Непрочетеният Димитър Талев “ и „ Българският разум. Теория и история “, чл.-кор. Васил Проданов – „ Системни цикли и бъдещето на историята: накъде върви историята “ и „ Теория на българския преход “, Стоян Райчевски – „ Бежанство и преселвания на добруджанските и таврийските българи. 1913-1944 “ и „ Календар и обредност в Странджа и Източна Тракия “, Иван Гранитски – „ Зазоряване “, „ Стрелата на времето “ и „ Образ и метафора “. Всеки от тях ще показа своето творчество пред публиката.
Националните културни празници „ Албена “ се трансфораха в огромно събитие в духовния и художествения живот на Североизточна България, което се чака с неспокойствие. Тази година празниците, които се провеждат от издателство „ Захарий Стоянов “, „ Албена АД “ и общините в Североизточна България, ще се проведат за 17-ти път. В уредниците се утвърждава усещането, че днешното българско общество има обезверена потребност от нови будители. Като същински нови будители се явяват писателите, учените, художниците, музикантите и актьорите, които вземат участие в празниците.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР