Kaufland България въвежда дълготраен син касов бон, който влиза в

...
Kaufland България въвежда дълготраен син касов бон, който влиза в
Коментари Харесай

Kaufland България въвежда нова екологична хартия за касовите си апарати

Kaufland България вкарва дългогодишен наследник касов бон, който влиза в приложимост от началото на месец март във всички хипермаркети на компанията. Иновативната термохартия на новия касов бон е сертифицирана по интернационалния FSC стандарт и е добита от стабилно стопанисвани гори. Новият бон е създаден без никакви химически багрила, резистентен е на слънчева светлина и може да бъде непокътнат за дълго време, без заплаха да избледнее. Друго преимущество на бона е, че е водо- и масло-устойчив на въздействието на разнообразни артикули в потребителската кошница. Той може да се изхвърля разделно с отпадъчната хартия и след това да бъде рециклиран, за разлика от необятно употребяваната хартия за касови апарати.

Със промяната на хартията на касовите бележки се планува и промяна на опаковките за касовите ролки хартия, които досега са били от фолио. След тази смяна, единствено на годишна база Шварц Групата ще спести използването на 30 тона пластмаса годишно.

Инициативата за въвеждане на наследник касов бон от термохартия е следващата стъпка в поредната и устойчива политика за корпоративна обществена отговорност на Kaufland България, която компанията разпростира под мотото „ Действията носят смяната “ в редица посоки. Предприетите към този момент дейности и набелязаните ограничения са резултат от уговорката на всички отдели - от потреблението на енергийно ефикасни технологии и проектирането на нови здания с мисъл за околната среда, развиване на " зелена " логистика, до намаляването на пластмасата за стабилно извършване на покупки. Новият наследник касов бон е следващата стъпка от непрекъснатите интензивности на компанията по тактиката REset Plastic, която цели да понижи екологичния отпечатък от активността на комерсиалната верига.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР