Kaufland България ще открие своя първи зелен“ хипермаркет в София

...
Kaufland България ще открие своя първи зелен“ хипермаркет в София
Коментари Харесай

Kaufland отваря „зелен“ хипермаркет в столичния квартал Горубляне

Kaufland България ще открие своя първи „ зелен “ хипермаркет в София тази есен. Той ще е ситуиран в столичния квартал Горубляне, като парцелът е над 15 000 кв. метра. Хипермаркетът дава отговор на най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство, като огромна част от прилежащата територия към него прилича същински парк.

Търговската повърхност на новия хипермаркет ще е над 2500 кв.м. и това ще е вторият обект на ритейл водача в столицата, който ще е на два етажа. Новият хипермаркет ще се зарежда със 100% „ зелена “ сила и за застраховане на работата му ще се употребяват екологични други възможности, които да сведат въглеродните излъчвания до най-малко. Водещо при подбора на всички над 20 000 продукта в магазина също ще бъде концепцията за резистентност – обезпечен генезис на стоките, екологосъобразна логистика, многостепенен надзор за прохлада и качество по цялата верига на доставките, поддръжка за българските производители.



„ Цялостната идея на новия ни хипермаркет е устойчива, както във връзка с строителство и инфраструктура, по този начин и във връзка с продуктовия подбор. Намаляването на въглеродния отпечатък, по едно и също време от комерсиалната ни активност и при производството на личните ни марки артикули като Брей! и Шеф Месар, е основна част от визията за развиване на Kaufland България. “, разяснява основният изпълнителен шеф на компанията Иван Чернев.



Хипермаркетът в Горубляне ще бъде 13-ият обект на Kaufland в София и 63-ият магазин на веригата в страната. Обектът е оборудван със системи, щадящи околната среда, включително LED осветяване и хладилни витрини с нискоемисионни хладилни сътрудници. Сградата има новаторска „ зелена “ климатична система, която комбинира отопление и изстудяване. Тя не употребява горива, а остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства, с цел да отоплява през зимата и охлажда през лятото. Всички енергийно ефикасни технологии са за да бъде понижен въглеродният отпечатък до най-малко и са в подтекста на поредната политика на Kaufland България за грижа към природата.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР