Kaufland България получи сертификат ISO 14001, който гарантира отговорното и

...
Kaufland България получи сертификат ISO 14001, който гарантира отговорното и
Коментари Харесай

Kaufland България защити втори сертификат ISO от началото на годината

Kaufland България получи документ ISO 14001, който подсигурява виновното и безкомпромисно отношение на компанията към опазването на околната среда във всички сфери на нейната активност. Това е вторият интернационален документ за качество, който веригата получава в рамките единствено на месец.
Изискванията на ISO 14001 дават спомагателна опция на Kaufland България да усъвършенства енергийната си успеваемост и да рационализира работните си процеси във връзка с своя екологичен отпечатък. Сертифициращата организация по стандарта е TÜV AUSTRIA.
„ Международният документ ISO 14001 е предопределен за използване в организацията, която се стреми да ръководи отговорностите си за околната среда по систематичен метод, способствуващ за нейната екологична резистентност. Kaufland България затвърждава още веднъж позицията си на водеща компания в областта на модерната търговия, демонстрирайки използването на извънредно високи стандарти в ръководството на своята активност “, разяснява Димитър Краев, Управляващ сътрудник на TÜV AUSTRIA у нас.
Вече три години подред компанията сполучливо пази и документа ISO 50001 за Системи за ръководство на силата, който подсигурява по-добро обмисляне на енергопотреблението и непрестанно използване на нови ограничения за енергийна оптимизация. В компанията е внедрена и система за ръководство на осведомителната сигурност (ISMS), основана на стандарта ISO/IEC 27001.
Устойчивата си политика за грижа към обществото и околната среда компанията подкрепя  с дългогодишни дейности в тази тенденция. Поредното доказателство е оценката за " Най-зелена компания 2020 " в състезанието на b2b Media " Най-зелените компании в България ", което Kaufland България получи през миналата година по отношение на целенасочената си политика и вложения в запазване на околната среда.
За последните три години Kaufland България е вложила над 16 млн. лева в енергийна успеваемост и запазване на околната среда. Компанията работи интензивно за ограничение на пластмасата за еднократна приложимост, подкрепя електромобилността и използването на щадящи околната среда горива в превоза и доставките. Търговската верига поддържа по този начин наречена зелена логистика у нас, като  85% от доставките от логистичните центрове до хипермаркетите се правят с камиони, задвижвани с природен газ (CNG). Като част от развиването на своята „ зелена доставка “, Kaufland България развива природосъобразна доставка на свежи артикули в каси за многократна приложимост вместо в еднократни картонени и пластмасови опаковки.
„ В Kaufland България постоянно сме считали, че лидерската позиция идва със своите отговорности към обществото и имаме вяра, че воденето на безкомпромисна политика във връзка с качеството във всеки един аспект от нашата активност стои в основата на триумфите ни. “, разяснява Гергана Димитрова, управител „ Корпоративни връзки “ в Kaufland България.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР