Kaufland България получи първия по рода си международен сертификат TÜV ...

Kaufland България получи първия по рода си международен сертификат TÜV

Kaufland България получи първия по рода си международен сертификат TÜV AUSTRIA COVID Shield

Kaufland България получи първия по рода си интернационален документ TÜV AUSTRIA Коронавирус Shield. Сертификацията подсигурява най-високо, чудесно равнище на ограниченията за сигурност, хигиена и предварителна защита, които комерсиалната верига ползва във всички свои обекти в условия на COVID-19.

След изчерпателен одит от страна на TÜV AUSTRIA, Kaufland България отбрани сертификацията с най-високата степен на отбрана при осъществяването на главните групи превантивни ограничения: поддържане на безупречна хигиена, обезпечаване на отдалеченост при извършване на покупки, постоянна стерилизация и наложително носене на защитни маски. Всички обекти на компанията подробно се почистват, проветряват и дезинфекцират неколкократно в границите на деня. Те разполагат с съвременни хигиенични станции за стерилизация на входовете за улеснение на клиентите, както и с осведомителни табели за персонална хигиена на клиентите и чиновниците. Предимство е огромната комерсиална повърхност в хипермаркетите на Kaufland , която дава опция за съблюдаване на безвредна отдалеченост по време на извършване на покупки. В помощ на клиентите Kaufland е построила система за обществена отдалеченост, която посредством подови стикери ориентира клиентите по какъв начин да съблюдават целесъобразното разстояние. Информация за всички превантивни противоепидемични ограничения, които Kaufland България ползва, могат да бъдат открити на на компанията.

" Тази сертификация е доста значима за нас, тъй като тя подсигурява, че нашите хипермаркети, логистични центрове и офиси са с оптималната степен на отбрана и обезпечават безвредна среда на чиновниците и клиентите ни в условия на COVID-19. Ние бяхме измежду първите компании, които започнаха незабавни превантивни дейности още преди началото на изключителното състояние през март, като от този момент до момента сме вложили над 2 млн. лева в противоепидемични ограничения. Нашите дейности ще продължат да бъдат непрекъснати, поредни и с една ясна цел - да осигурим на клиентите и екипа си успокоение и сигурна среда при извършване на покупки и работа ", разяснява Иван Чернев, основен изпълнителен шеф на Kaufland България.

" Смело можем да потвърдим, че Kaufland България се отнася отговорно към даването на безвредна среда на своите чиновници и клиенти. Мерките, които са осъществени, са на чудесно равнище и непрекъснато се приспособяват към динамичната обстановка и положителните практики в международен мащаб. Поздравяваме Kaufland за тези старания и устрема да са измежду водещите и в това отношение! ", съобщи Димитър Краев, шеф на представителството на TÜV AUSTRIA в България.

Kaufland България е измежду първите компании в България, които получават документа TÜV AUSTRIA Коронавирус Shield. Той е предопределен за организации от разнообразни браншове, чиято активност е обвързана с физическото наличие и другарство на хора на едно място. Коронавирус Shield дава документи в три категории според от степента на отбрана, която съответната компания ползва: базова, висока или отлична. Той валидира мощната обществена отговорност и бизнес нравственос на съответната компания, която проактивно ползва превантивни ограничения за ограничението и предварителната защита против COVID-19.

Получаването на документа TÜV AUSTRIA Коронавирус Shield е поредна стъпка от поредната политика на Kaufland България в битката с COVID-19. Още от началото на изключителното състояние комерсиалната верига ползва цялостна антикризисна тактика, в която максимален приоритет е грижата за хората - клиентите и чиновниците на компанията. Усилията на Kaufland в тази посока бяха оценени и от журито на влиятелния конкурс за работодатели Career Show Awards, в който комерсиалната верига получи приз за най-хубава тактика за ръководство на рецесии.

* материалът е възложен от Kaufland

Източник: dir.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg