Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е

...
Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е
Коментари Харесай

С инвестиция над 35 млн. лева Kaufland откри най-модерния си хипермаркет в София

Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е и първият зелен филиал на веригата, защото той е построен напълно съгласно най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство и е оборудван с редица щадящи околната среда системи. С откриването на новия магазин, общият размер на вложенията на компанията в столицата надвишава 335 милиона лв., а броят на обектите на веригата у нас стават 63.

„ Днес откриваме най-модерния и зелен хипермаркет на Kaufland България, с който решително продължаваме експанзията си в София. С всички внедрени новаторски технологии в него, хипермаркетът в „ Горубляне “ осъществя на процедура политиките за стабилно развиване на нашата компания. Вярвам, че в композиция с извънредно огромното многообразие от над 17 000 качествени и свежи артикули на атрактивни цени, които предлагаме на клиентите ни, новият ни хипермаркет ще се трансформира в притегателна точка за живущите в региона “, разяснява основният изпълнителен шеф на Kaufland България Иван Чернев.

 Най-големият, най-модерният хипермаркет Kaufland Горубляне

Имотът, върху който хипермаркетът е издигнат, е над 15 000 кв. метра, от които над 2500 кв. м. са комерсиална повърхност. Разгърнатата застроена повърхност на постройката е над 10 300 кв. м. Това е вторият обект на ритейл водача в столицата, който е ситуиран на два етажа, като за клиентите са планувани 214 паркоместа. Над 6 000 кв.м. от площта на парцела са превърнати в парк, в който са засадени 300 дървета и 1000 шубраци.

Сред специфичните посетители на днешното разкриване бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Германия Ирене Планк и основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара доктор Митко Василев.

„ Тази инвестиция съответствува с разбирането ми за вложения в града - зелени и устойчиви. Паркът, който е построен дружно с магазина, основава уютна среда. Използването на зелена сила е основно за енергийната самостоятелност, за което насърчаваме всеки бизнес. Поздравявам компанията за нейната социално-отговорна политика към региона, в който се намират комерсиалните обекти “, акцентира в словото си Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община и връчи специфична Грамота за стабилно развиване на новооткрития обект.

 Иван Чернев и Йорданка Фъндъкова на отркриването на Kaulfland Горубляне - специфична грамота

„ Много се веселя, че участвам на откриването на този най-зелен филиал, който ни демонстрира по какъв начин можем всички дружно да допринесем за това да пазиме и опазваме климата по-добре, да подкрепяме нововъведенията и всички ние да бъдем по-силни като общественост. Kaufland е образец за сполучлива българска компания с немско ДНК. Изключително доста се веселя, че огромна част от асортимента са български артикули, които могат да доближат доста по-широк кръг от клиенти, точно с помощта на огромната ви комерсиална мрежа. “, акцентира Ирене Планк, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Федералната Германия.

Новият хипермаркет е първият „ зелен “ магазин на веригата у нас. Той е построен съгласно най-модерните стандарти за екологично и енергийно дейно строителство, оборудван е с редица щадящи околната среда системи и се зарежда със 100% „ зелена “ сила. Хипермаркетът има новаторска климатична система, която се зарежда с остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства и не употребява фосилни горива. Хладилната апаратура на обекта се зарежда с нискоемисионен хладилен сътрудник. Всички витрини са затворени с малки врати – мярка, която в допълнение понижава въглеродните излъчвания със 180 т. CO2 годишно. Цялото осветяване на хипермаркета е LED, посредством което се реализира към 30% спестовност на сила и в допълнение се понижават нездравословните излъчвания. На покрива на новооткрития обект следва да бъде ситуирана фотоволтаична апаратура, която ще покрива почти 20% личните потребности на хипермаркета на годишна база. Чрез тази мярка компанията ще осъществя задачата си да понижи с 15% годишния си разход на електрическа енергия през 2023г, посредством лична слънчева апаратура, понижавайки въглеродните си излъчвания с над 100 т. годишно.

„ Зеленият “ образец - няколко обстоятелството за зеления хипермаркет в кв. Горубляне:

Екологичен и енергийно ефикасен
Отличителната за Kaufland витрина с обслужване предлага пресен избор повече от 340 продукта, измежду които прясно месо, риба, млечни артикули, месни и млечни специалитети и деликатеси. Свежите оферти включват още над 780 деликатно подбрани сортове плодове и зеленчуци, подправки и цветя. В личната пекарна на компанията клиентите ще открият над 70 типа прясно приготвени самун и тестени произведения.

Kaufland поддържа българските производители и подтиква локалното произвеждане, като техните оферти ще имат своето място в хипермаркета в Горубляне. В непрекъснатия си подбор веригата обичайно предлага над 6000 български продукта, като в новия обект могат да бъдат открити и 363 районни оферти на производители от района на София. Част от тях са показани в особено обособената зона „ Фермерски пазар “ с артикули от 26 фамилни ферми и дребни мандри, както и на районни производители.

Разнообразието в асортимента се добавя от “To Go ” витрина с качествени и свежи артикули, комфортни за консумация в забързаното ежедневие, както и от самостоятелен щанд за охладени и неохладени здравословни артикули - био, веган и вегетариански, без глутен и без лактоза, без захар. Важна част от предложенията са и личните марки на Kaufland, които са над 3000 в новия обект.

Нехранителни артикули с грижа към природата
Много дрехи и текстилни произведения за дома от личните марки на Kaufland, които се оферират в хипермаркета в „ Горубляне “ имат високо наличие на органически памук и носят логото на GOTS (Global Organic Textile Standard, в превод на български – световен органически текстилен стандарт). Наличието на това лого подсигурява екологично и обществено отговорно произвеждане на текстил.

Асортиментът в хипермаркета включва и голям избор от личните марки артикули на Kaufland с логото FSC®. То се слага върху артикули от дървесина и хартия, които са сертифицирани по отношение на строгите насоки на Forest Stewardship Council® за стабилно стопанисване на горите. От 2013 година Kaufland работи върху премахването на частиците микропластмаса при производството на личните си козметични, санитарни и хигиенични марки артикули, както и перилни и почистващи препарати. На тяхно място се употребяват естествени и устойчиви първични материали. Рецептурите на всички бебешки артикули грижа за тялото на bevola Baby® към този момент не съдържат микропластмаса.

Kaufland е първият хипермаркет, който вкара на българския пазар екосъобразната торбичка за самун. Тя е направена от модифицирани пластмасови опаковки. Издръжлива е на натоварване до три кг, пере се и е комфортна за всекидневна приложимост. В хипермаркетите на Kaufland се оферират 100% рециклируеми торбички за многократна приложимост за плодове и зеленчуци.

„ Зелена “ логистика
Над 95% от доставките до хипермаркети в Kaufland, в това число в новоткрития обект, се правят с камиони, задвиждани с природен газ. В логистичната си активност компанията е внедрила новаторски сгъваеми палети, поради чиито постоянните странични стени се икономисват 250 т фолио годишно. Плодовете и зеленчуците в Kaufland се транспортират в 100% рециклируеми каси на Euro Pool System. Те са сгъваеми и заемат 86% по-малко размер при назад превозване, което значи по-малко транспортни курсове и по-малко въглеродни излъчвания. Генерират 95% по-малко боклуци спрямо опаковките за еднократна приложимост и обезпечават оптимална отбрана на продуктите.

One Stop Shopping
С разнообразие от артикули и услуги в зоната с наематели новооткритият хипермаркет надгражда One Stop Shopping концепцията на веригата, която обезпечава напълно нова атмосфера за извършване на покупки и трансформира Kaufland в мултифункционален търговски център. Зоната с наематели ще посрещне клиентите с микс от услуги, предлагани от сътрудници на Kaufland като Mr. Almond, Inmedio, Repeat, SOpharmacy.

Екип
За новия обект на Kaufland в София ще бъдат наети близо 100 чиновници. Осигурените за тях обществени пространства имат прилежаща тераса с 180-градусова панорама към Витоша.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР