Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е ...

Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е

С инвестиция от над 35 млн. лева Kaufland открива нов хипермаркет в София

Kaufland България открива своя 13-и хипермаркет в София. Това е и първият зелен филиал на веригата, така като той е построен напълно съгласно най-новите стандарти за екологично и енергийно дейно строителство и е оборудван с редица щадящи околната среда системи.

С откриването на новия магазин, общият размер на вложенията на компанията в столицата надвишава 335 милиона лв., а броят на обектите на веригата у нас стават 63.

" Днес откриваме най-модерния и зелен хипермаркет на Kaufland България, с който решително продължаваме експанзията си в София. С всички внедрени новаторски технологии в него, хипермаркетът в " Горубляне " осъществя в действителност политиките за стабилно развиване на нашата компания. Вярвам, че в композиция с извънредно огромното многообразие от над 17 000 качествени и свежи артикули на атрактивни цени, които предлагаме на клиентите ни, новият ни хипермаркет ще се трансформира в притегателна точка за живущите в региона ", разяснява основният изпълнителен шеф на Kaufland България Иван Чернев.

Имотът, върху който хипермаркетът е издигнат, е над 15 000 кв. метра, от които над 2500 кв. м. са комерсиална повърхност. Разгърнатата застроена повърхност на постройката е над 10 300 кв. м.

Това е вторият обект на компанията в столицата, който е ситуиран на два етажа, като за клиентите са планувани 214 паркоместа.

Междувременно над 6000 кв.м. от площта на парцела са превърнати в парк, в който са засадени 300 дървета и 1000 шубраци.

Сред специфичните посетители на днешното разкриване бяха кметът на София Йорданка Фандъкова, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Германия Ирене Планк и основният шеф на Германо-българската индустриално-търговска камара доктор Митко Василев.

" Тази инвестиция съответствува с разбирането ми за вложения в града - зелени и устойчиви. Паркът, който е построен дружно с магазина, основава уютна среда. Използването на зелена енергия е основно за енергийната самостоятелност, за което насърчаваме всеки бизнес. Поздравявам компанията за нейната социално-отговорна политика към региона, в който се намират комерсиалните обекти ", акцентира в речта си Фандъкова.

Тя връчи специфична Грамота за стабилно развиване на новооткрития обект.

" Много се веселя, че участвам на откриването на този най-зелен филиал, който ни демонстрира по какъв начин можем всички дружно да допринесем за това да пазиме и опазваме климата по-добре, да подкрепяме нововъведенията и всички ние да бъдем по-силни като общественост. Kaufland е образец за сполучлива българска компания с немско ДНК. Изключително доста се веселя, че огромна част от асортимента са български артикули, които могат да доближат доста по-широк кръг от клиенти, точно с помощта на огромната ви комерсиална мрежа ", съобщи Ирене Планк, краткотрайно изпълняващият длъжността дипломат на Федералната Германия.

Новият хипермаркет е първият " зелен " магазин на веригата у нас. Той е построен съгласно най-модерните стандарти за екологично и енергийно дейно строителство, оборудван е с редица щадящи околната среда системи и се зарежда със 100% " зелена " енергия.

Хипермаркетът има новаторска климатична система, която се зарежда с остатъчната топлота от хладилните витрини и пространства и не употребява фосилни горива. Хладилната апаратура на обекта се зарежда с нискоемисионен хладилен сътрудник.

Всички витрини са затворени с малки врати - мярка, която в допълнение понижава въглеродните излъчвания със 180 т. CO2 годишно. Цялото осветяване на хипермаркета е LED, посредством което се реализира към 30% спестовност на енергия и в допълнение се понижават нездравословните излъчвания.

На покрива на новооткрития обект следва да бъде ситуирана фотоволтаична апаратура, която ще покрива почти 20% личните потребности на хипермаркета на годишна база.

Чрез тази мярка компанията ще осъществя задачата си да понижи с 15% годишния си разход на електрическа енергия през 2023г, посредством лична соларна апаратура, понижавайки въглеродните си излъчвания с над 100 т. годишно.

Източник: webcafe.bg


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg