Кауфланд България инсталира фотоволтаични панели на покривите на своите хипермаркети

...
Кауфланд България инсталира фотоволтаични панели на покривите на своите хипермаркети
Коментари Харесай

Кауфланд прави слънчеви покривите на хипермаркетите си у нас

" Кауфланд България " конфигурира фотоволтаични панели на покривите на своите хипермаркети в Дупница, в старозагорския квартал " Бедечка ", в бургаския жк " Изгрев " и във варненския " Бриз ", с цел да употребява създадената от тях електрическа енергия за лични потребности. Догодина слънчеви би трябвало да станат покривите на всички нейни обекти в България, а проектите ѝ са оттук насетне всеки нов обект, който ще се строи, да има слънчева апаратура.

Досегашната инвестиция в енергийната незамисимост на сдружението надвишава 800 000 лв.. Мощността на фотоволтаичните съоръжения е 800 kWp, а плануваното произвеждане на електрическа енергия е 890 000 kWh годишно. Всяка от инсталациите може да създава към 20 на 100 от електрическата сила, нужна на съответния хипермаркет за една година. Благодарение на инсталациите компанията ще пести към 440 тона въглеродни излъчвания годишно.

Борбата с изменението на климата е измежду централните тематики в политиката за стабилно развиване на " Кауфланд " (Kaufland). През 2021 година групата Schwarz, част от която е Kaufland, се причисли към Инициативата за научно обосновани цели (Science Based Targets Initiative/SBTi), с цел да формулира научно валидирани климатични цели за понижаване на оперативните излъчвания на Schwarz с 55 на 100 до 2030 година спрямо 2019 година

Плановете на " Кауфланд " са до 2030 година да понижи оперативните излъчвания във всички страни, в които участва, с над 80 на спрямо 2019 година. В България компанията е заложила прекосяване към електрическа енергия, създадена от възобновими енергийни източници от 2022 година във всички свои хипермаркети, както и в логистичните бази и в административния си офис.

Амбицията на Kaufland е да реализира климатична индиферентност най-късно до 2025 година във връзка с оперативните излъчвания (обхват 1 и 2). Веригата ще работи също за основаване на тласъци за своите снабдители, тъй че и те да понижават своите излъчвания. Стратегията на Kaufland за климата планува доставчиците, които са виновни за 80% от обвързваните с артикули излъчвания от обсег 3, да си слагат климатични цели за осъществяване до 2026 година.

Част от ограниченията за запазване на климата, подхванати от " Кауфланд България " досега, включват сертификация по стандарта „ Системи за ръководство на силата “ ISO 50001, потребление на новаторска климатичната охладителна система, въвеждане на нови стандарти в логистиката с новаторски сгъваеми палети, създаване на мрежа от зарядни станции за електрически автомобили на паркингите на свои обекти, потребление на рециклируеми каси за многократна приложимост при плодовете и зеленчуците и други.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР