Kaufland България дарява 10 тона хранителни продукти на 31-вата Българска

...
Kaufland България дарява 10 тона хранителни продукти на 31-вата Българска
Коментари Харесай

10 тона храни от Kaufland потеглят към Антарктида

Kaufland България подарява 10 тона хранителни артикули на 31-вата Българска антарктическа експедиция. С тях ритейлърът ще обезпечи питателните потребности на учените и екипажа на българския военно научно-изследователски транспортен съд, както по пътя им до о. Ливингстън, по този начин и в границите на престоя им на Южния полюс. Чрез това най-голямата комерсиална верига подкрепя напъните на родната експедиция в търсене на устойчиви решения за битка с климатичните промени, трансформирайки се в първия български ритейлър, който стъпва на Ледения континент.

26 палета с артикули от всички съществени хранителни категории дойдоха през днешния ден от Централния склад на Kaufland България в с. Стряма до българския военно научно-изследователски транспортен съд " Св.Св. Кирил и Методий " във Варна. Сред дарените артикули са месо, салами, млечни и хлебни произведения, брашно, захар, олио и консервирани храни. В подбрания подбор има също и продукти от личните марки на веригата - " Брей! " и " Шеф Месар ".
 Снимка 600265
Източник:

" 31-вата Българска антарктическа експедиция е историческа, тъй като за първи път тя ще се придвижи до полярната ни база на остров Ливингстън с роден научно-изследователски транспортен съд. Този транспортен съд ни подрежда измежду така наречен " морски " народи и ще ни помогне да задълбочим и разтеглим обсега на научните проучвания, които се правят в границите на експедицията. "
 Снимка 600266
Източник:

Това акцентира по време на конференция, извършена на борда на кораба през днешния ден, ръководителят на експедицията проф. Христо Пимпирев. Той разгласи още, че на Южния полюс 27-те участници ще осъществят редица проучвания, сред които и такива, ориентирани към придвижването на земната кора, минерализациите в покрайнините на българската база, растителния и животинския свят на Ледения континент, размерите на световното замърсяване, както и към мащаба на топенето на ледниците в следствие от световното стопляне.

В срещата с медиите присъединяване взеха и адмирал Медникаров, шеф на ВВМУ и командирът на кораба - капитан II сан Николай Данаилов. Те подчертаха готовността на екипажа за комплицираното и дълготрайно пътешестване, което ще започва на 27 декември 2022 година

" За Kaufland България това партньорство е извънредно значимо защото то ни дава опция да станем част от нещо доста значимо за всички нас - а точно, проучванията на смяната в климата.
 Снимка 600268
Източник:

В последните години компанията ни организира целенасочена политика за стабилно развиване, която се осъществя посредством голям брой дейности, ориентирани и към запазване на околната среда, свеждане до най-малко на излъчванията от активността ни и понижаване на пластмасата, добавяйки стойност към главното, с което сме известни. " Каза и ръководителят на направление " Сухи храни " в Kaufland - Кристина Кръстева.

Българският военно научно-изследователски транспортен съд " Св. Св. Кирил и Методий " се чака да дойде в базата ни на о. Ливингстън при започване на февруари 2023 година
 Снимка 600269
Източник:
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР