Kaufland България беше отличена за Инвеститор в бъдещето“ на първата

...
Kaufland България беше отличена за Инвеститор в бъдещето“ на първата
Коментари Харесай

Kaufland България беше отличен за „Инвеститор в бъдещето“ на първата конференция „ESG - Investing in our future“

Kaufland България беше отличена за „ Инвеститор в бъдещето “ на първата конференция на Darik Business Review. Сертификатът беше връчен за цялостния принос на компанията за стабилно бъдеще, както и за огромните целенасочени вложения, които осъществя за повишение на енергийната успеваемост и понижаване на въглеродния си отпечатък през 2022 година

В последните години Kaufland България развива амбициозна климатична тактика, като вследствие на нея, всяка година понижава потреблението си на електрическа енергия приблизително с 2%. През 2022 година компанията понижава и размерът на въглеродните си излъчвания с близо 4000 тона. От началото на 2022 година ритейлърът минава на напълно 100% „ зелена “ сила и LED осветяване във всичките си хипермаркети и вкарва поетапна замяна на хладилното съоръжение с нискоемисионно.

„ 10% от магазините ни към този момент са с фотоволтаици за лични потребности на покривите си. Годишното им произвеждане на ток се равнява на разхода на един магазин за година. С други думи – все едно изцяло сме изключили един от нашите магазини от зареждането “, сподели при приемане на документа енергийният управител на компанията Иво Василев. Той заяви, че Kaufland България е икономисала 6,5 милиона kWh електрическа енергия за 2022 година, което се равнява на потреблението на пет магазина на година. „ През 2023 година ще продължим да влагаме предпочитано в енергийна успеваемост, без да стопираме да работим и за понижаване на излъчванията на нас и нашите клиенти “, акцентира още той.

Сред лекторите на конференцията бяха представители на бизнеса и институциите, консултанти по стабилно развиване, публицисти. Те обсъждаха целите и провокациите пред българския бизнес и страната по пътя към построяването на устойчива стопанска система, по какъв начин фирмите и институциите могат да си сътрудничат и каква е възвръщаемостта на ESG вложенията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР