Kaufland България беше обявена за инвеститор с визия за 2019

...
Kaufland България беше обявена за инвеститор с визия за 2019
Коментари Харесай

Kaufland България е инвеститор с визия на годината

Kaufland България беше оповестена за вложител с визия за 2019 година от тазгодишното издание на годишните награди b2b Media Annual Awards. Изпълнителният шеф на компанията Иван Чернев също получи влиятелно отличие – той бе разгласен за бизнес водач на годината. Kaufland България завоюва награди в още три категории по време на формалната гала на изданието на 2 юли 2020 година Компанията зае II място със свои планове в категориите „ Инвестиция за стабилно развиване “, „ Иновация в PR сферата “ и „ Благотворителна самодейност “.
„ Да бъда притежател на премията „ Бизнес водач на годината “ е огромна чест и още по-голяма отговорност за мен “, показа Иван Чернев, изпълнителен шеф на Kaufland България. „ Приемам я като самопризнание за напъните, които всеки един от нашите над 6000 чиновници постави през последната година. През 2019 година затвърдихме лидерската си позиция в бранша за съвременна търговия, като разширихме и модернизирахме мрежата си от хипермаркети, открихме втора база на логистичния ни център, станахме още по-атрактивно място за работа и доказахме, че когато сме обединени към задачата да бъдем сътрудник на българското семейство и опора за чиновниците ни, можем да преминем през компликациите, с които ни срещна 2020 година и да излезем от тях още по-сплотени. Благодаря на целия екип от сърце! “.

Иван Чернев е изпълнителен шеф на Kaufland България от началото на 2018 година Под негово управление Kaufland стартира развой на динамична промяна и единствено за две години съумява да осъществя редица основни планове - дейна рационализация на съществуващи обекти, възобновяване на процеса по агресия и огромни вложения в откриването на нова инфраструктура, старт на първата лична национална линия артикули “Брей! ”, мощен фокус върху професионалното и личностно развиване на екипа и вдишване на важен публичен ангажимент.
Kaufland България зае справедливо I място в категория „ Инвеститор с визия “ с помощта на огромните вложения и стратегически концепции, които компанията осъществя през 2019 година и началото на 2020 година Във Велико Търново бе отворен 59-ият и първи за града хипермаркет на веригата, в който Kaufland влага 25 милиона лв. и откри над 100 нови работни места. Kaufland разшири и своя логистичен център в с. Стряма, който е измежду най-големите на Балканите, а инвестицията в него е близо 67 милиона лв.. В новата складова база на компанията бяха основани още 100 работни места. В началото на 2020 година с инвестиция от 33 милиона лв. и екип от 90 души във Варна отвори порти петият Kaufland хипермаркет и 60-и в страната. Kaufland влага и в основаването на нововъведения посредством своя IT HUB, който създава софтуерни решения, ориентирани към възстановяване на цялостното потребителско преживяване. През 2019 година HUB-ът също разшири активността си и откри втори офис у нас с проекти за удвояване на екипа.
Престижното II място в категория „ Инвестиция за стабилно развиване “ Kaufland България получи за цялостната си дълготрайна тактика за енергийна успеваемост, ориентирана към запазване на околната среда. Само за интервала от 2017 година до момента инвестицията на компанията в модернизации и ново енергоспестяващо съоръжение надвишава 16 млн. лв.. В огромна част от своите хипермаркети Kaufland вкарва хладилен сътрудник СО2 с най-нисък капацитет за стопляне на атмосферата. Употребата му доста понижава излъчванията на парникови газове в атмосферата. В допълнение, още преди 6 години Kaufland стартира поетапен развой на прекосяване от луминисцентно към LED осветяване във всички нови и осъвременени свои обекти. С всички изпълнени действия по енергийна успеваемост, годишно компанията пести 3 948 000 kWh, или 3 159 тона нездравословни СО2 излъчвания в атмосферата.

За своята REset Plastic апаратура Kaufland България взе премия II място в категория „ Иновация в PR сферата ”. Инсталацията показва 360-градусовата световна тактика против пластмасата, която Kaufland ползва, както и нейните 5 съществени посоки: REduce, REdesign, REcycle, REmove, REsearch.
Първият модул на инсталацията REduce осведоми потребителите за напъните на Kaufland в посока понижаване използването на пластмаса – прекратяване продажбата на пластмасови принадлежности за еднократна приложимост и подмяна с техни устойчиви други възможности. С тази мярка компанията пести 88 т. пластмасата годишно, а до 2025-а има стихотворец ангажимент да понижи с най-малко 20% пластмасата и пластмасовите опаковки на личните марки артикули. Вторият модул на инсталацията – REdesign – споделя по какъв начин Kaufland трансформира дизайна на личните марки артикули, като основава рециклируеми опаковки с по-малко или напълно без пластмаса. Третият модул в REset Plastic инсталацията е REmove и съставлява макет на делфин, цялостен с пластмасови бутилки, с което илюстрира отрицателното влияние от пластмасовото замърсяване върху екосистемите. В модул REsearch на REset Plastic инсталацията Kaufland показва своята инвестиция в изследване и развиване, основаване на новаторски решения и разпространение на тематиките преработване и запазване на естествените запаси. Всеки човек може да пресметна своя персонален пластмасов отпечатък посредством особено основан за инсталацията тест. В последния модул – Recycle, посетителите имаха опция да рециклират пластмасов боклук.
Доброволчеството, като част от политиката за стабилно развиване на Kaufland България и напъните, които чиновниците поставят в помощ на обществото, бяха оценени в състезанието и компанията зае II място в категория „ Благотворителна самодейност “. През 2019 година добротворците на Kaufland участваха в акции в поддръжка на хората и природата на България, дарявайки близо 30 000 лева лични средства на нуждаещи се и бяха доброволци в акции по разчистване и залесяване. Добротворците на Kaufland готвиха и твориха за вътрешни благотворителни базари за Коледа и Великден. Вътрешните базари се реализират в работни дни, а вложеното от чиновниците време се равнява на 10 000 лв., дарени за значими публични дела.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР