Катя Лерца, която на 13 май м.г. прегази пътния полицай

...
Катя Лерца, която на 13 май м.г. прегази пътния полицай
Коментари Харесай

Адвокати: Катя Лерца няма да оцелее в Сливенския затвор

Катя Лерца, която на 13 май м.г. прегази пътния служител на реда Делян Палазов, охраняващ събора в " Лаута ", изиска по-лека присъда от апелативния съд, с цел да може да гледа децата си. Това се случи на вчерашното съвещание по делото против нея. То беше формирано по постъпили тъжби, с които потърпевшото семейство изиска двойна присъда, а самата Лерца - по-лека такава. 

" Сливенският затвор не е място за превъзпитаване, а за оцеляване. Това оцеляване е много мъчно, в случай че не си късо подстригана и с доста необятни плещи ", съобщи юристът на Лерца Димитър Марковски пред магистратите. Веднага по-късно бранителят помоли за човечност, благосклонност и условна присъда за подсъдимата. Припомняме, че Окръжният съд дефинира на подсъдимата две години и четири месеца затвор при първичен общ режим.

На съвещанието присъстваше и бащата на починалия чиновник на реда. Възрастният мъж ходеше с патерици и едвам се добра до втория етаж на правосъдната палата. Той бе придружаван от вдовицата Делка Палазова, която беше облечена цялата в черно и отхвърли коментар пред медиите.

По време на съвещанието представителят на държавното обвиняване моли за потвърждаване на присъдата на Окръжния съд като законосъобразна, само че акцентира, че Лерца е карала с съвсем 100 км/ч и не е спазвала отдалеченост с колата, която се е движела начело. Според данни на обвиняването междинната лента на бул. „ Санкт Петербург “ е била свободна, Палазов е бил с жилетка. Според експертиза по делото той елементарно е можел да бъде забелязан от 84 метра разстояние.

Прокурорът добави, че делото е било гледано по реда на съкратеното правосъдно разследване, което е подсигурило понижаване на наказването за подсъдимата с 1/3.

На друго мнение бяха бранителите на Лерца Марин и Димитър Марковски. Те дефинираха Палазов като съпричинител, защото не било нужно да изскача на платното, а можел да стопира колите и от банкета. Като съпричинителка била и Станимира Гюрова, която карала колата пред тази на Лерца. Според отбраната тя е можела да не набива внезапно спирачките, а да спре гладко, с цел да може да не се стига до обстановки, които могат да доведат до ПТП.

Жалбата на Лерца се гледа единствено няколко дни преди да се навърши година от злополуката. По злополучно съвпадане този уикенд в парк " Лаута " още веднъж ще има национален събор. 

Апелативните съдии би трябвало да се произнесат в законовия период, който е един месец.

Подсъдимата се оправда с майчински инстинкт

Подсъдимата Катя Лерца, упрекната за трагичния случай край парк Лаута, през вчерашния ден пожела да даде пояснения пред съда за аргументите, заради които е седнала зад кормилото след смразяващото пътно произшествие.

Пловдивчанката беше хваната от чиновници на реда да кара след нещастието. Според думите на 26 юни м.г. тя е трябвало по неотложност да отиде до магазин, с цел да купи медикаменти за детето си, което е било с температура и разстройство.

Тогава на паркинга на комерсиалния обект е била доближена и хваната от чиновници на Първо районно управление (на МВР). Въпреки че е можела да заеме защитна позиция, тъй като не била спряна в придвижване, тя е признала, че е карала.

След това е била отведена в Районното, където прекарала 3 часа с болното дете. Лерца твърди, че до този миг не била известена, че не може да кара кола - чак тогава е било връчено прокурорското разпореждане и е оставила книжката и талона си.

Според юриста на Лерца Димитър Марковски майчинският инстинкт на Катя е взел превес и по тази причина е седнала зад кормилото. Той заяви, че фактът, че прокурорската заповед е била връчена по-късно, нарушава правото на отбрана на подсъдимата. /Марица.бг

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР