Катя Костова, създател и директор наArtTheatreBerlin, бе отличена с наградатаПочетен

Катя Костова, създател и директор наArtTheatreBerlin, бе отличена с наградатаПочетен ...

Катя Костова бе отличена с наградата „Почетен посланик на Новините 2020“ в категория Култура


Катя Костова, създател и директор наArtTheatreBerlin, бе отличена с наградата„Почетен посланик на Новините 2020“ в категория Култура,в ежегодната класация на една от най-големите български англоезични медии – Novinite.com.

Наградата ѝ връчи изпълнителният директор наNoviniteGroup,Даниела Кетенлиева, която поздрави победителката в категория Култура и ѝ пожела да продължава да промотира българския театър зад граница, както и успехи в следващите начинания.

Катя Костова благодари за специалната награда и потвърди, че тепърва предстоят още проекти свързани с представянето на българската култура в Германия.До няколко месеца ще съобщи за ново събитие, което ще се провежда в Берлин.

Церемонията по връчването на наградата се състоя в офиса наM3 Communications Group, Inc., къдетоМаксим Бехар, главен изпълнителен директор на агенцията също поздрави Катя Костова ипожела повечетакива личности за България.За Катя Костова:

Родената в Пещера българка заминава със семейството си в Германия преди близо 20 години. Отдава се на любовта си към театъра почти веднага след установяването си там, но като странично занимание, а не като дейност, чрез която изкарва прехраната си. Започва да организира постановки на български спектакли, концерти и литературни четения на български автори пред българската диаспора. Финансира начинанията си изцяло със собствени средства, а прехраната си изкарва с много труд. Въпреки това, нищо не може да я спре да следва магията на театъра, на която е подвластна още от ученическите си години.

Всъщност, идеята да популяризира активно българския театър в Германия се ражда преди близо 5 години по време на изложба в Българския културен институт. Сърцето й трепти за българските творци, театър, филми, музика, книги. И така любимият йArtTheatreстава все по-утвърден, организира турнета из Германия и изпълнява все по-добре една от новите цели, поставила си Катя Костова – публиката да се научи да прави разлика между стойностно изкуство и халтура. Последното й начинание е постановките да започнат да се представят със субтитри, за да може и германската публика да оцени по достойнство българския театър.

----------------------------

За 20-та поредна година,
Novinite.com, най-голямата англоезична информационна агенция в България, връчва наградите “Личност в Новините“.

Българските лекарибяха избрани за победители в ежегодния конкурс „Личност в Новините2020“.

По традиция,NoviniteGroupвръчват и Специална награда за изключителни глобални постижения.

Категорично,победителите в тази категория саСтефан и Максим Иванови, на които се присъждаСпециална награда за изключителни глобални постижения през 2020-та година.

Награда„Почетен посланик на Новините 2020“ в категория „Бизнес“се присъжда наВиолина Мариноваза цялостен принос в банковото дело.

В категория„Култура“, „Почетен посланик на Новините 2020“се присъжда насъздателя и директор на
ArtTheatreBerlin,Катя Костова.

В категория„Спорт“ званието „Почетен посланик на Новините 2020“се присъжда на небезизвестнияКубрат Пулев.

Победителите в "Личност в Новините2020" можете да видите тук.