Катя Костова, създател и директор на  Berlin, бе отличена с наградата Почетен

...
Катя Костова, създател и директор на  Berlin, бе отличена с наградата Почетен
Коментари Харесай

„Почетен посланик на Новините 2020“ в категория Култура е Катя Костова, Арт Театър Берлин

Катя Костова , основател и шеф на  Berlin, бе отличена с премията   „ Почетен дипломат на Новините 2020 “ в категория Култура,  в годишната ранглиста на една от най-големите български англоезични медии – Novinite.com.

Наградата ѝ връчи изпълнителният шеф на, Даниела Кетенлиева , която поздрави победителката в категория Култура и ѝ пожела да продължава да промотира българския спектакъл зад граница, както и триумфи в идващите инициативи.

Катя Костова благодари за специфичната премия и удостовери, че занапред предстоят още планове свързани с представянето на българската просвета в Германия. До няколко месеца ще заяви за ново събитие, което ще се организира в Берлин.

Церемонията по връчването на премията се състоя в офиса на M3 Communications Group, Inc., където  Максим Бехар , основен изпълнителен шеф на организацията също поздрави Катя Костова и пожела повече такива персони за България.



За Катя Костова :

Родената в Пещера българка отпътува със фамилията си в Германия преди близо 20 години. Отдава се на любовта си към театъра съвсем незабавно след установяването си там, само че като странично занятие, а не като активност, посредством която изкарва прехраната си. Започва да провежда постановки на български спектакли, концерти и литературни четения на български създатели пред българската диаспора. Финансира начинанията си напълно със лични средства, а прехраната си изкарва с доста труд. Въпреки това, нищо не може да я спре да следва магията на театъра, на която е подвластна още от ученическите си години.

Всъщност, концепцията да разпространява интензивно българския спектакъл в Германия се ражда преди близо 5 години по време на галерия в Българския културен институт. Сърцето й трепти за българските създатели, спектакъл, филми, музика, книги. И по този начин обичаният й ArtTheatre става все по-утвърден, провежда турнета из Германия и извършва все по-добре една от новите цели, сложила си Катя Костова – публиката да се научи да прави разлика сред стойностно изкуство и халтура. Последното й начинание е постановките да стартират да се показват със надписи, с цел да може и немската аудитория да оцени по достолепие българския спектакъл.

 ----------------------------

За 20-та поредна година, , най-голямата англоезична осведомителна организация в България, връчва премиите “ Личност в Новините “.

Българските лекари бяха определени за спечелили в годишния конкурс „ Личност в Новините 2020 “.

По традиция, NoviniteGroup връчват и Специална премия за изключителни световни достижения.

Категорично, победителите в тази категория са  Стефан и Максим Иванови , на които се присъжда Специална премия за изключителни световни достижения през 2020-та година.

Награда „ Почетен дипломат на Новините 2020 “ в категория „ Бизнес “ се присъжда на  Виолина Маринова за повсеместен принос в банковото дело.

В категория „ Култура “, „ Почетен дипломат на Новините 2020 “ се присъжда на създателя и шеф на  Berlin, Катя Костова .

В категория „ Спорт “ званието „ Почетен дипломат на Новините 2020 “ се присъжда на небезизвестния  Кубрат Пулев .

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР