Католици във Великобритания повдигнаха въпроса защо на премиера Борис Джонсън

...
Католици във Великобритания повдигнаха въпроса защо на премиера Борис Джонсън
Коментари Харесай

Британски католици повдигат въпроса за новия брак на Борис Джонсън

Католици във Англия повдигнаха въпроса за какво на премиера Борис Джонсън е било разрешено да подписа църковен брак откакто католицизмът не признава развода. 

Джонсън се ожени за годеницата си Кари Симъндс на загадка гала в Уестминстърската катедрала в Лондон в събота, само че доста католици, в това число от личния състав на катедралата, попитаха по какъв начин това е било разрешено на премиера след двата му предходни развода. 

Симиндс е католичка, само че Джонсън, който е кръстен като католик, по-късно, когато учи в Итън, минава към Англиканската черква, съгласно неговите биографи. 

Католическият закон, който не признава развода, нормално не разрешава още един брак, в случай че някогашната брачна половинка или брачен партньор са още живи. И двете някогашни съпруги на премиера са в положително здраве. 

Отец Марк Дрю от Уорингтън написа в Туитър: " Може ли някой да ми изясни по какъв начин Борис Джонсън, който напусна католическата черква в Итън и е развеждан два пъти, се ожени в Уестминстърската катедрала, а аз ще би трябвало да изяснявам на практикуващите католици, които желаят втори църковен брак, че това не е допустимо? ". Ректорът на катедралата " Сейнт Пол " в Дептфорд отец Роб Бътлър пък написа: " Винаги едно църковно право за богатите и друго църковно право за бедните ". 

Кореспонденти по религиозни въпроси обявиха, че след случилото се сигурно мнозина ще заключат, че разпоредбите просто не важат за премиера. 

На въпроса дали архиепископът на Уестминстърската катедрала е одобрил брака, негов представител сподели, че такова утвърждение не е било нужно, тъй като " бракосъчетанието е протекло съгласно нормите на църквата без да се вършат изключения ".
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР