Католически свещеници започнаха в Германия мащабна акция за благославяне на

...
Католически свещеници започнаха в Германия мащабна акция за благославяне на
Коментари Харесай

Хомосексуални бракове: германски свещеници тръгват срещу Ватикана

Католически свещеници започнаха в Германия огромна акция за благославяне на хомосексуални двойки, откакто Ватикана още веднъж удостовери неотдавна, че изрично се опълчва на този тип брачни съюзи, съобщи Франс прес.

Над 100 църкви в страната провеждат брачни церемонии, открити " за всички, които се обичат " - хомосексуални, лесбийки и хетеросексуални, с което се причисляват към самодейността " любовта побеждава ", стартирана от свещеници, дякони и доброволци.

" Издигаме глас и споделяме: ще продължим да поддържаме тези, които стартират общ живот и ще благославяме съюза им ", акцентират уредниците в интернет.

Очаква се акцията, разкритикувана от Епископската конференция, да стане многодневна. Тя обгръща и разведените, които по принцип не могат да сключат наново църковен брак.

В средата на март ватиканската Конгрегация по въпросите на вероучението популяризира текст, с който още веднъж удостовери, че хомосексуалността се гледа като на " грях " и че е невероятно еднополови двойки да получат църковна благословия за брак. През март 2600 свещеници, богослови и всемирски лица подписаха петиция с митинг против този курс. Същевременно католическата черква в лицето на немския синод работи по промяна, засягаща деликатни тематики като безбрачието, женените духовници и опцията да се обръща повече внимание на миряните и на дамите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР