Като забелязал край дома си оголени и зле поддържани тревни

...
Като забелязал край дома си оголени и зле поддържани тревни
Коментари Харесай

Шведската природозащитничка Грета Тунберг разпалва активност сред учениците в Европа

Като забелязал край дома си оголени и зле поддържани тревни сектори, 13-годишният Никита Шулга стана съосновател на план в Украйна, който трансформира остатъците от храната в столовата на учебното заведение му в органически тор за основаване на здрава почва.

Британският възпитаник Еъртън Кейбъл е бил едвам осемгодишен, когато научил за бездомните хора и по този начин поел по пътя на активизма и учредяването на присъжданите на младежи награди " Вода, Въздух и Храна " (Water, Air and Food Awards WAFA).

Джорджия Мира, на 16-години, била подигравана, когато, въодушевена от шведската активистка по въпросите на климата Грета Тунберг, почнала климатични митинги пред учебното заведение си в Южна Италия, само че има вяра, че постепенно трансформира мисленето и на връстниците си, и на учителите.

Всички те са част от към 60 тинейджъри, призовали тази седмица възрастните да решат проблемите на климатичните промени и глада без повече отсрочване, на четиридневна конференция за хранително-вкусовата промишиленост в италианския град Милано.

" Трябва да разгадаем тези проблеми, не да си затваряме очите /.../, тъй като, в случай че не го извършите, нищо няма да се промени ", сподели за фондация Томсън Ройтерс София-Кристина Борисюк - 13-годишна някогашна съученичка на Шулга, която е съоснователка на плана за компостиране.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР