Като вицепремиер и министър на икономиката в правителството на Симеон

...
Като вицепремиер и министър на икономиката в правителството на Симеон
Коментари Харесай

Николай Василев през 2003 година: Ще понесем своя кръст и ще поемем политическата отговорност за успешната приватизация

Като вицепремиер и министър на стопанската система в държавното управление на Симеон Сакскобургготски (НДСВ) и преди идването на власт на Тройната коалиция, Николай Василев, и " ИТН ", е индивидът, който пред Народното събрание показва Законопроект за изменение на Закона за приватизация и следприватизационен надзор.

Темата за приватизацията в България е горе-долу безконечна. По това време на дневен ред са „ Булгртабак ” и най-голямата държавна телекомуникационна компания. А думите на Василев при представянето на законопроекта са такива, че в стеногрмата след изявлението му е записано следното (Смях в ПСОДС т.е. парламентарната група на ОДС).

Какво споделя Василев:

" Уважаеми господин ръководител на Народното събрание, уважаеми дами и господа народни представители! Законът за приватизация и следприватизационен надзор, признат от болшинството през 2002 година, отвори нова страница в историята на българската приватизация – без работническо-мениджърски сдружения, без договаряния с евентуални купувачи, които са били източник на корупция, а единствено с транспарантни обществени търгове и състезания.

Уважаеми дами и господа народни представители, през последната година няма потвърдени сигнали за корупция в българската приватизация. Бяха подписани стотици покупко-продажби на обща стойност неколкостотин милиона лв. без проблеми и кавги.
 Бивш финансов министър: Не би трябвало да има държавни предприятия Бивш финансов министър: Не би трябвало да има държавни предприятия
" Не би трябвало да има държавна банка въобще. Българската банка за развиване (ББР) би трябвало да се приватизира и страната няма потребност от нея. Съ...

Защо има проблеми и псевдоскандали към двете огромни покупко-продажби? Първо, в приватизацията се намесиха по невиждан метод мощни стопански ползи, които пазят и националната сигурност. Второ, опозицията, и по-точно същите тези хора, които не съумяха да приватизират тези две сдружения, в този момент ни оповестиха за нарушители за това, че сполучливо приватизираме. "

След уточнението за смеха, Муравей Радев пита Василев: Чуваш ли се какво приказваш?

Василев обаче продължава: " С това те прикриват както своята незаконна безнаказаност от предишното, по този начин и безконтролно се пробват да провалят държавното управление, което модернизира страната и я води към Европа.

 Николай Василев с разрушителен разбор: Бюджет 2021 е напълно избирателен, няма нищо за рецесията в него Николай Василев с разрушителен разбор: " Бюджет 2021 " е напълно избирателен, няма нищо за рецесията в него
" 2021 – бюджет на безредните разхищения " с тази табела в студиото на btv се появи Николай Василев, някогашен стопански министър на...

В отговор на тези провокации ръководещото болшинство и Министерският съвет обявиха своята ясна политическа воля да завършат приватизацията по транспарантен, бърз и стопански ефикасен метод.

През тази година следва продажбата на огромни структуроопределящи сдружения с изключително значение за националната сигурност и за националните ползи на България. Най-прозрачният и националноотговорен метод за тази приватизация е решенията за нея да се вземат от Министерския съвет и от Народното събрание. Едва ли има депутат, който не се интересува от избора на покупател за тези структуроопределящи сдружения. Инвеститорът, бизнесът и българското общество прелестно схващат създалата се обстановка и твърдо поддържат напъните на болшинството. С този закон изпълнителната власт и законодателната власт ще понесат своя кръст и ще поемат политическата отговорност за сполучливата приватизация и за европейското бъдеще на България ".

Припомняме, че сегашният основен прокурор – при започване на 2020 година, тъкмо преди коронавирусът да връхлети целия свят. Само четири месеца по-късно обвинител номер едно призна, че. Според Христо Иванов, водача на " Да, България ", част от „ Демократична България ”, обаче, особено за " Булгартабак " не е по този начин – и той попита Гешев дали там има инспекция,. Отговор още чакаме.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР