Като уважаваме правото на чуждите нации да гарантират сигурността на

...
Като уважаваме правото на чуждите нации да гарантират сигурността на
Коментари Харесай

Украйна за евакуирането на американските дипломати: Това е ”прекомерна предпазливост”

Като почитаме правото на непознатите народи да подсигуряват сигурността на своите дипломатически задачи, считаме, че тази мярка от американска страна е преждевременна и демонстрира несъразмерна нерешителност, акцентират от украинското Министерство на външните работи и допълват, че напоследък не се регистрират фрапантни промени във връзка с сигурността.

От ведомството прецизират, че решението на Съединени американски щати не значи " неотложно евакуиране на личния състав на американското посолство ".

" Посолството ще продължи да работи изцяло. Членовете на дипломатическата задача получиха позволение да изоставен, в случай че желаят, само че не са задължени да го вършат, показват от украинското министерство.

Вашингтон разгласи, че стартира да изтегля част от чиновниците на посолството си в Киев с претекста, че когато и да е може да се случи военно нахлуване от страна на Русия. Това е и един от най-ясните признаци до момента, че американските чиновници се приготвят за нападателна съветска стъпка в района.

От своя страна висшият представител на Европейски Съюз по външната политика Жозеп Борел разгласи, че Европейският съюз не възнамерява да изтегля фамилиите на дипломатите си от Украйна към този момент, защото не разполага с " информация, която да оправдава този ход ".

Струпване на съветски войски наоколо до украинската граница породиха съмнения у Запада, че Москва възнамерява нахлуване против Украйна. Въпреки че Москва отхвърля да има подобен проект, тя се възползва от обстановката, с цел да сложи настояванията си за гаранции в областта на сигурността от страна на Запада, които включват преустановяване на възможното разширение на НАТО на изток и налагането на публично несъгласие върху опцията Украйна да се причисли към Алианса.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР