Като цяло котките живеят по-дълго от повечето кучета, като конкретно

...
Като цяло котките живеят по-дълго от повечето кучета, като конкретно
Коментари Харесай

Колко дълго живеят персийските котки?

Като цяло котките живеят по-дълго от множеството кучета, като съответно персийките могат да доживеят даже до 18-20 години. Пряко въздействие оказва освен генетиката на питомеца, само че и грижите, които полагате за котката ви.

Породата персийска котка се отличава с дългата си четина и безумно красивия си външен тип. Ако планирате да си вземете и вие персийска котка, тогава е редно да сте осведомени с това, какво оказва директно въздействие на продължителността на живот на тези питомци.

Колко дълго живеят персийските котки?

В допълнение към генетиката, дълголетието на домашния любим се въздейства и от вярното хранене, достатъчната физическа интензивност, постоянната хигиена, кастрацията на котката или стерилизацията, както и навременните имунизации на котето.

Една от особеностите на тези котки е дългата четина и късото носле, които се нуждаят от нужните хигиенични грижи, тъй като в противоположен случай питомецът ви може да има проблеми със здравето. Важно е също по този начин да имате поради това, че специфичната конструкция на горните дихателни системи не разрешава на тялото на котката да се опълчи изцяло на вирусните инфекции.

Можете да храните котката ви с купешка храна, като в този случай няма да се постанова да купувате допълните витаминни комплекси, защото те се съдържат в задоволително количество в самата храна. Ако обаче сте решили да давате на животното си домашна храна, тогава е значимо да се посъветвате с ветеринар, който да ви изпише нужните витамини комплекси, с цел да се запълни потребността на витамини, минерали и микроелементи в организма на животното.

От изключителна значимост са и постоянните прегледи при ветеринар, защото по този начин може да се открие в ранен стадий на развиване някаква патология, която може да се лекува, а и като цяло по този начин се следи здравословното положение на котката.

 Персийски котки

Старайте се да полагате нужната хигиена за животното, само че и да обръщате изключително внимание на физическата му интензивност. Къпането е една от наложителните процедури, като е добре да вършиме това 1 път на месец, с цел да не се образуват заплитания и пострадвания на кожата. Хигиенните процедури за очите, ушите и носа са другата наложителна стъпка в грижата за персийските котки, а и като цяло за домашните любимци.

Винаги полагайте нужните грижи за вашите питомци, тъй като въпреки всичко вие носите отговорност за тях. Като цяло продължителността на живота на животните се въздейства от голям брой фактори, започвайки от наследствеността на питомеца и стигайки до изискванията на развъждане. Грижите за персийската котката ви обаче си остават един от най-важните фактори, които въздействат директно на продължителността на живот на домашния ви любим.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР