Като цяло човечеството винаги е търсило начин да се опиянява.

...
Като цяло човечеството винаги е търсило начин да се опиянява.
Коментари Харесай

Проф. Андрей Пантев: Македонците вече никога няма да бъдат българи, трябва да го приемем

" Като цяло човечеството постоянно е търсило метод да се опиянява. Всъщност става въпрос за нещо друго - търсим някакво в допълнение чувство за неизмеримо прекарване и нормално го получаваме ", това сподели в предаването " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS.

Като компесаторен механизъм дефинира историкът обстоятелството, че някои хора изобщо не пият, а други пият до безпаметност. Според него няма произведение на изкуството или каквото и да е създание, което да не е било повлияно най-малко малко от алкохола.

Проф. Андрей Пантев за историята, сегашното и бъдещето

Професорът счита, че би трябвало да се опияним, с цел да забележим по-добро бъдеще, тъй като по този начин се раждат концепциите, идеологиите, диктатурата: " Изведнъж ти се опияняваш от обстоятелството, че различен дефинира ориста ти ".

Историкът има вяра, че демокрацията е зачената греховно, в двуличие и гърците мислят за нея, само че не мислят за робите, както и в Съединени американски щати се получава същото.

" Да си демократ към този момент е пошла дума, само че това е по този начин, когато се използва декларативно, машинално, като опрощение за диктатурата ", сподели още Андрей Пантев.

" А диктатурата е зачената редом с демокрацията и в действителност през цялата история на човечеството народна власт не съществува ", добави той.

Това е по този начин съгласно него, тъй като има спекулации, има измами и доста закононарушения се правят в името на нещо, даже и демокрацията.

" Идеята, че някой е по-добър от различен, евентуално има своите съответни учредения, само че анатомично всички сме едни и същи ", напомни историкът.

" Идентичност се губи, когато е уязвима, когато е слаба, това е тъгата и ерозията на македонските българи. Ние сме ги оставили, добре е да помислим върху тази историческа взаимозависимост. Македонците към този момент в никакъв случай няма да бъдат българи. Балканският шовинизъм е построен на езикова основа. Нужно е да приемем, че би трябвало да се разделим с македонците като другари ", безапелационен бе проф. Пантев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР