Като собственик на пудел или потенциален собственик на пудел, вие

...
Като собственик на пудел или потенциален собственик на пудел, вие
Коментари Харесай

Хранене на пудел

Като притежател на пудел или евентуален притежател на пудел, вие желаете да сте сигурни, че вашето куче получава допустимо най-хубавото хранене. Храненето на вашия пудел с уравновесена диета, която дава отговор на питателните им потребности, е от решаващо значение за цялостното им здраве и благоденствие. В тази публикация ще разгледаме значима информация за храненето на пудел, в това число техните хранителни потребности, график на хранене и типове храни, които би трябвало да имате поради.

Хранителни потребности на пуделите

Видовете пудели, както всички кучета, се нуждаят от уравновесена диета, която им обезпечава нужните хранителни субстанции за поддържане на оптимално здраве. Това значи, че диетата им би трябвало да включва многообразие от протеини, въглехидрати и мазнини, както и витамини и минерали. Важно е да се означи, че характерните хранителни потребности на вашия пудел може да варират според от неговата възраст, тегло, равнище на интензивност и всевъзможни здравословни проблеми, които може да имат.

Протеин

Пуделите са порода, която изисква диета с високо наличие на протеини, защото имат по-висока мускулна маса от доста други породи. Добри източници на протеин за пудели включват пилешко, пуешко, говеждо, агнешко и риба.

Въглехидрати

Пуделите се нуждаят от въглехидрати за сила, а положителни източници на въглехидрати включват кафяв ориз, сладки картофи и грах.

Мазнини

Мазнините са значима част от диетата на пудел, защото те обезпечават сила и оказват помощ за поддържане на здрава кожа и четина. Добри източници на мазнини за пудели включват рибено масло, ленено масло и пилешка лой.

 Хранене на пудел

Витамини и минерали

Пуделите също се нуждаят от витамини и минерали за изцяло здраве и благоденствие. Добри източници на тези хранителни субстанции включват плодове и зеленчуци, като боровинки, моркови и спанак.

График на хранене на пудел

Когато става въпрос за хранене на пудел, значимо е да установите постоянен график на хранене на пудела. Пуделите са порода, която се оправя добре с две хранения дневно, а не с едно огромно хранене. Може също да обмислите храненето на вашия пудел едновременно всеки ден, защото това може да ви помогне да установите рутина и да предотвратите проблеми с храносмилането.

Важно е да се означи, че количеството храна, от което се нуждае вашият пудел, може да варира според от възрастта, тежестта и равнището на интензивност. Трябва да се консултирате с вашия ветеринарен доктор, с цел да определите подобаващото количество храна за вашия самостоятелен пудел.

Видове храни за пудели

Има няколко разнообразни типа храни за кучета, които би трябвало да вземете поради, когато храните своя пудел, в това число сухи гранули, мокра храна и домашно приготвена храна. Всеки вид храна има своите преимущества и дефекти, тъй че е значимо да вземете поради характерните хранителни потребности и желания на вашия пудел, когато избирате храна.

Сухи гранули за кучета

Сухите гранули са известен избор за доста притежатели на пудели, защото са комфортни и лесни за предпазване. Потърсете висококачествени гранули, които са направени от естествени съставки и обезпечават добър баланс на протеини, въглехидрати и мазнини.

Мокра храна за кучета

 Хранене на пудел

Мократа храна може да бъде добър вид за пудели, които имат проблеми с дъвченето или преглъщането на сухи гранули. Мократа храна също нормално е с по-високо наличие на влага, което може да помогне да поддържате вашия пудел хидратиран.

Домашно приготвена храна

Някои притежатели на пудели избират да вършат своя лична храна за кучетата си, защото това им разрешава да имат по-голям надзор върху съставките и хранителното наличие. Ако решите да приготвите своя лична кучешка храна, значимо е да се консултирате с ветеринарен доктор или кучешки диетолог, с цел да сте сигурни, че вашият любим получава всички нужни хранителни субстанции и понижава риска от болести при пуделите.

Храненето на пудела с уравновесена храна, която дава отговор на питателните им потребности, е от решаващо значение за цялостното им здраве и благоденствие. Като разберете характерните хранителни потребности на вашия пудел, установите постоянен график на хранене и изберете верния вид храна, можете да гарантирате, че вашият пудел получава допустимо най-хубавото хранене. Не забравяйте да се консултирате с вашия ветеринарен доктор, с цел да определите подобаващото количество и тип храна за вашия самостоятелен пудел.

Вижте също:

- Характер на пудела;

- Грижи за козината на пудел;

- Обяви и цени за пудели.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР