Като „скърпени безпочвени обвинения с цел критика определя в своя

...
Като „скърпени безпочвени обвинения с цел критика определя в своя
Коментари Харесай

Турция скочи срещу Европарламента, отдавна бил изгубил възможността да му се има доверие

Като „ скърпени безпочвени обвинявания за рецензия " дефинира в своя позиция турското външно министерство признатата през днешния ден резолюция на Европейския парламент за обстановката с правата на индивида в южната ни съседка. Според Анкара публицисти, депутати и правозащитници са задържани не поради работата им, а от без значение правораздаване заради повдигнати обвинявания.

Според турското външно министерство документът на Европарламента не схваща обстановката в Турция и битката с тероризма, която страната води. Приемането на ефикасни ограничения като въвеждането на изключително състояние е „ най-естествено право " на Турция. В прессъобщението се споделя още, че решението не е изненадващо за институция, позволяваща в постройките ѝ да бъдат опъвани „ парцалите ", т.е. флаговете на терористични организации. Европейският парламент от дълго време е изгубил опцията да му се има доверие и заради това Анкара смята резолюцията за невалидна, приключва документът.

Позицията още веднъж акцентира, че интервенция „ Маслинова клонка " се основава на правото на страните на самоотбрана, записано в член 51 от Устава на Организация на обединените нации и е в сходство с интернационалното право. Това акцентира на 7 февруари и министърът на европейските въпроси Йомер Челик в отговор на рецензии от страна на френския външен министър. Вчера Йомер Челик написа в „ Туитър ", че реакциите срещу турската военна интервенция в Африн демонстрират до каква степен стигат двойните стандарти в битката с тероризма. По думите му някои страни, които молят за турската помощ против терористични организации, ги поддържат, когато Турция се бори срещу тях.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР