Като произведение на абстрактното изкуство може да се опише ремонтът

...
Като произведение на абстрактното изкуство може да се опише ремонтът
Коментари Харесай

Ремонтирана улица в Добрич - произведение на абстрактното изкуство

Като произведение на нереалното изкуство може да се опише ремонтът на прясно асфалтираната улица " Хаджи Димитър " в град Добрич. Асфалтът, който беше положен ден преди началото на образователната година, пооправи изгледа на разрушената улица, само че не такова е ситуацията с тротоарите и бордюрите по нея.
От двете страни на пътя се виждат изкъртени ръбове и пропаднали елементи от тротоари, а бордюри даже липсват.

Още по-плачевно е ситуацията с частите от тротоарите, които са сякаш " отремонтирани ". От лявата страна на пешеходната зона се виждат елементи от остарели плочки, а тъкмо до тях е излят очевидно небрежно заплетен бетон. Още по-любопитен е високият предел, който се намира тъкмо по средата на така наречен " тротоар ".

От другата страна на зоната за пешеходци има също забавни хрумвания - там пък е излят асфалт и то на кръпки.

От компанията реализатор " Инжстрой Холдинг " даже не са преместили кофите за разделно събиране на боклуци, с цел да сложат настилката напълно и под тях се намират останки от остарял разрушен тротоар.

Живущите на улицата разясняват, че в непосредствена непосредственост има учебно заведение, детска градина и ясла и през правата постоянно минават деца и майки с колички, за които прекосяването е освен мъчно, само че и рисково, а от време на време даже невероятно.


Изглежда обаче, че нито фирмата-изпълнител, нито Община Добрич имат желание на поправят тротоарите, разрушени от тежките машини по време на ремонтните действия. В неофициален диалог служащи на " Инжстрой Холдинг " споделиха пред, че изкъртените елементи няма да бъдат поправени. Официална позиция от компанията и общината още няма.
Ремонтът на " Хаджи Димитър " започва преди повече от година като част от подмяната на водния цикъл в града. " Старите тръби за канализацията са още от 70-те години на предишния век и промяната им бе повече от наложаща, само че би трябвало ли да поправяме нещо и да разрушавам друго ", възмущават се жители. Търговци по улицата пък се оплакват, че бизнесът им е подложен на тестване и са пред банкрут поради дълго траялия ремонт.
Представител на " Инжстрой Холдинг " е Пламен Георгиев Стилиянов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР